Klaus Iohannis susține lupta pentru combaterea tuturor formelor de rasism

0 0
Read Time:1 Minute, 27 Second

1Privit cu reticență de unii români înaintea alegerilor prezidențiale de anul trecut, Klaus Iohannis se dovedește a fi încă o dată alegerea potrivită pentru a ocupa cea mai importantă funcție în stat.

Sambată, cu ocazia Zilei internaționale pentru eliminarea rasismului,  Președintele României Klaus Iohannis a transmis un mesaj în care arată că discriminarea rasială, combaterea rasismului, a xenofobiei şi intoleranţei reprezintă obligaţii ale întregii societăţi româneşti.

”Diversitatea și multiculturalismul fac lumea de astăzi mai bogată, iar renunţarea la prejudecăţi face societatea mai solidă. Ştim deja din secolul trecut că discriminarea de orice fel contrazice valorile societăţii româneşti şi mai ales respectul, acceptarea celuilalt şi solidaritatea dintre noi. Combaterea rasismului, a discriminării rasiale, a xenofobiei şi intoleranţei este o obligaţie nu doar a oamenilor politici sau a organizaţiilor neguvernamentale, ci a întregii societăţi româneşti, se precizează în mesajul lui Klaus Iohannis, remis de Administrația Prezidențială, potrivit Mediafax.

La încheierea discursului său, Președintele României Klaus Iohannis a mai ținut să precizeze că își dorește ca mesajul său, în calitate de Președinte al României, să contribuie la efortul comun împotriva discriminării rasiale de orice fel.

Klaus Iohannis, cetățean român, cu origini germane, se profilează a fi un luptător împotriva rasismului de orice fel și încearcă să insufle statului român o mentalitate nouă, aducând în prim-planul cetățeanului libertatea și egalitatea în drepturi. Susținut anul trecut, în cadrul alegerilor prezidențiale, de un număr vertiginos de români, actualul președinte nu dezamăgește și confirmă prin faptul că se dovedește a fi un veritabil șef de stat al cărui scop este remodelarea României din toate punctele de vedere.

Klaus Iohannis este un susținător al luptei împotriva rasismului și consideră că renunțarea la discriminare este un pas înainte pentru o societate mai sanatoasă.

                                                                                                                                     Vlad Borcan – Redactor-șef  News Diaspora

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *