Londra – noua destinaţie de top pentru adepţii mersului pe bicicletǎ

0 0
Read Time:1 Minute, 42 Second
Sursa: www.grist.org
Sursa: www.grist.org

Pentru a putea creşte siguranţa persoanelor care utilieazǎ mersul cu bicicleta ca modalitate de transport, administraţia localǎ din Londra doreşte sǎ construiascǎ o pistǎ de circa 29 de km care sǎ traverseze oraşul de la est la vest, dar şi de la nord la sud. Profilul strǎzii va îngloba şi o zonǎ de tampon între traficul auto şi pista pentru biciclete, fapt ce va delimita mult mai bine spaţiul destinat pentru fiecare tip de transport.

 Comisarul de transport al Londrei, Peter Hendy, a declarat: ”Ciclismul este, în mod evident, o opţiune importantǎ de transport, cu 170.000 de cǎlǎtorii realizate în prezent prin centrul Londrei în fiecare zi. Aceste proiecte vor ajuta la transformarea ciclismului în Londra, fǎcȃndu-l sigur şi o opţiune de care din ce in ce mai mulţi oameni se pot bucura.”.

Sursa: www.mgkid.com
Sursa: www.mgkid.com

 Acest proiect face parte dintr-o iniţiativǎ mai mare pentru extinderea traseelor destinate bicicliştilor şi care se desfǎşura pe parcursul a 10 ani şi va costa pȃnǎ la 900 de milioane de lire sterline. Totuşi, efectul pe care o astfel de alternativǎ îl are este de nepreţuit precum bloggerul ciclist al ziarului The Guardian evidenţiazǎ:” Efectul este de a civiliza, relaxa şi de a încȃnta. Acesta face oraşul instant mai atractiv.”.

 Într-o epocǎ în care maşina guverneazǎ traficul în oraş, acest proiect promoveazǎ un mod de mobilitate urbanǎ nepoluant şi care vine în sprijinul unui stil de viaţǎ sǎnǎtos. Totodatǎ, preferinţa pentru acest gen de transport face ca numǎrul de autovehicule sǎ scadǎ şi în consecinţǎ şi numǎrul ambuteiajelor, dar şi diminuarea numǎrului de utilizatori ai transportului în comun.

 Londra este una din capitalele lumii care a conştientizat necesitatea de a reduce traficul auto, în mod special, în zona centralǎ, iar aceastǎ opţiune este una fiabilǎ şi sǎnǎtoasǎ şi meritǎ sǎ fie adoptatǎ de cȃt mai multe oraşe din întreaga lume.

Ana-Maria Negru – Colaborator News Diaspora

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *