De ce Jo Jo Dan a fost bătut atât de rău?

0 0
Read Time:2 Minute, 29 Second
http://www2.cdn.sherdog.com
http://www2.cdn.sherdog.com

Până acum, deja a aflat tot omul, chiar și cel mai puțin pasionat de sport, că boxerul român Jo Jo Dan a pierdut rușinos meciul pentru titlul mondial IBF la categoria semimijlocie. Pentru cei care nu știu toate detaliile, echipa lui a renunțat la luptă după patru reprize. În acest timp, pugilistul în vârstă de 33 de ani a fost pus la podea de patru ori, dintre care de două ori în runda a patra. Adversarul său, britanicul Kell Brook, a fost declarat învingător prin KO tehnic și a păstrat centura de campion.

Meciul disputat sâmbătă noapte a fost fără istoric, practic o pierdere de timp pentru fanii boxului. Lupta a fost atât de dezechilibrată, încât nici nu se pot face mari comentarii despre ea. Dar de ce a fost bătut Jo Jo Dan așa de rău? Nu sunt un specialist în box, dar ca om de sport mă gândesc că răspunsul este că nu a fost pregătit.

Spun asta pentru că, în mod evident, Jo Jo este un pugilist de valoare. Din 2004 și până în prezent avea 34 de victorii (18 prin KO) și doar două înfrângeri la profesioniști. Asta spune multe despre el ca sportiv. În plus, nu este chiar așa de ușor să ajungi challenger pentru un titlu mondial. Așadar, nici nu are sens să discutăm despre valorea lui.

Sursa: www.adevarul.ro
Sursa: www.adevarul.ro

Exceptând o scuză puerilă de genul „a prins o zi proastă”, singurul răspuns logic la întrebarea din titlu este că staff-ul tehnic nu și-a făcut treaba. Fără a avea detalii din interiorul taberei lui Jo Jo Dan, tind să îi dau dreptate lui Leonard Doroftei, când a spus că „nu a fost bine pregătit meciul. Dau vina pe antrenor, nu pe Jo Jo Dan”. Adevărul este că un antrenor care se respectă nu poate să se prezinte la un meci de tilu mondial cun un sportiv care să piardă atât de rușinos. Un antrenor de valoare concepe programul de pregătire astfel încât sportivul să fie în formă maximă la momentul meciului, atât fizic, cât și tehnic/tactic, îl simte pe acesta și își dă seama cât de bine este pregătit.

Asta mă face să mă întreb dacă antrenorii săi au realizat că nu este pregătit și s-au făcut că nu știu sau pur și simplu nu și-au dat seamă că Jo Jo Dan nu este pregătit tactic să își înfrângă adversarul? Dacă una dintre aceste variante este adevărată sau dacă mai există și o altă explicație, un lucru este clar: pugilistul român nu este singurul vinovat pentru acest eșec. Îi va mai permite vârsta să lupte încă o dată pentru un titlu mondial? Greu de spus… Dar dacă va mai avea această șansă, sper să aibă o echipă tehnică care să își facă mult mai bine treaba.

Laurențiu Mandu – Colaborator News Diaspora

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *