TNB – un pas până la redeschidere

0 0
Read Time:2 Minute, 22 Second
Sursa: TNB - Vlad Eftenie
Sursa: TNB – Vlad Eftenie

Teatrul Național București se va redeschide la sfârșitul lunii aprilie, după cei patru ani de reconfigurare.

Închis parțial la sfârșitul luni martie a anului 2011, reconfigurarea, care a durat mai bine de patru ani, va lua sfârșit, iar deschiderea oficială va avea loc la finalul lunii aprilie. Teatrul nu și-a închis activitatea complet. Spectacolele au decurs în mod normal pentru a asigura continuitate, fiind permise reprezentațiile și în sălile nou-deschise.

Cu un aspect nou, Teatrul Național București arată ca o bijuterie plină de culoare, lumină și finețe. După reconfigurare, teatrul a fost modernizat și imbunătățit, păstrându-se multe elemente vechi ce au fost recondiționate, dar au apărut săli și spații noi. Proiectul de reconfigurare a fost unul amplu și a vrut să aducă oamenilor mai mult decât un loc pentru spectacole, oferind multe posibilități pentru petrecerea timpului liber. Instituția devine un centru cultural complex, dotat nu doar cu săli de teatru în care se joacă spectacolele din repertoriul curent, ci şi cu spaţii expoziţionale sau alte spații alternative, cu un Muzeu al TNB, o sală de lectură pentru documentare teatrală, cu librării, cafenele și alte spații pentru petrecerea timpului liber în care se derulează proiecte diverse, în cadrul programului “TNB-Parateatral“.

11093717_1093700430646811_16218096857_nSălile sunt mai ofertante, acum, după reamenajare, mai ales că numărul lor s-a dublat . Pe lângă sălile vechi: Sala Mare, Sala Studio (fost sală a Teatrului de Operetă “Ioan Dacian”), Sala Atelier care au fost reamenajate fiind îmbrăcate în haine noi, au mai apărut încă patru săli: Sala Media inaugurată in 2012, Sala Pictură care are și un foaier deoasebit, Sala Mică care până în anul 2011 servea drept depozit și Sala Amfiteatru aflată în aer liber .

Pentru impătimiții de ieșiri în aer liber, cea mai așteptată informație este cea despre cele două simboluri ale centrului, situate până în 2011 pe inălțimele Teatrului Național: terasa la Motoare și Lăptăria lui Enache. La Motoare nu va mai fi „la motoare” – vechiul spațiu a devenit Amfiteatrul în aer liber- iar Laptăria lui Enache are un statut incert. Mai este încă o speranță: terasa și cafeneaua de pe acoperiș, cu o panoramă mai ofertantă, va fi supusă la licitație și, ca orice furnizor, cei care s-au ocupat de Lăptăria lui Enache și Tearasa “La Motoare” au dreptul să participe la această licitație. Un reprezentant al investitorului a asigurat că firma se va înscrie în cursă: “Nu se poate TNB fără Lăptărie şi Motoare!“, a spus el.

Tot ce rămâne de făcut este să așteptăm marea deschidere de la sfârșitul lunii aprilie și să ne bucurăm pentru că, după atâta timp, avem un teatru care se poate compara cu cele din afara țării și care speră să atragă cât mai mulți oameni spre direcția culturii.

Ilinca Ioghen – Colaborator News Diaspora

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *