Unii DA, alții BA!

0 0
Read Time:2 Minute, 5 Second
Sursa: www.hotnews.ro
Sursa: www.hotnews.ro

Invitat, cu puțin timp în urmă, la Adevărul Live, purtătorul de cuvânt al PNL Diaspora, pe numele său Ovidiu Raețchi a declarat: „Prima reacţie a premierului PSD după pierderea alegerilor a fost că e nevoie de vot prin corespondenţă. Cu toate astea, nu reuşim să obţinem o reacţie articulată a premierului pe acest subiect.”

În același interviu, Ovidiu Raețchi a ținut să sublinieze: „Urmărim poziţionările premierului Ponta, urmărim şi ce se întâmplă în presa din diaspora. PSD va încerca să evite total subiectul votului prin corespondenţă.”

Într-adevăr, votul prin corespondență, subiect deosebit de important pentru toți cetățenii români din afara granițelor țării, parcă este lăsat pe „banca de rezerve”, nebăgat în seamă de unii și tot mai accentuat de alții. Pentru a considera sau reconsidera punctul meu de vedere, vă voi expune câteva declarații ale „capilor” celor două partide cu privire la problema expusă în rândurile de mai sus.

Sursa: www.hotnews.ro
Sursa: www.hotnews.ro

Astfel, Alina Gorghiu, copreședintele PNL, declara recent: „Votul prin corespondență reprezintă o alternativă pentru românii din Diaspora și sperăm să poată fi utilizat încă de la alegerile parlamentare din 2016.” Tot ea a mai precizat că vor fi necesare o perioadă de preînregistrare și o campanie de informare amplă, pentru care vor avea nevoie de sprijinul asociațiilor care îi reprezintă pe românii din Diaspora.

Urmărind modul de prezentare, poate ați înclinat să apreciați că simpatizez o anumită tabără, însă, adevărul este că, din lipsa de declarații ale premierul Victor Ponta cu privire la problema votului prin corespondență, am fost nevoit să prezint numai declarațiile relevante, existente în presa românească.

Urmărită, mai ales, prin prisma celor întâmplate la alegerile prezidențiale de anul trecut, această modalitate de vot pentru românii de pretutindeni, deja eficientă în alte state, reprezintă un subiect central pentru rezolvarea divergențelor întâlnite la nivelul interconectării cetățeanului român cu România, prin respectarea drepturilor ce i se cuvin într-o țară democratică.

În comisia de cod electoral, toate partidele au fost de acord să se reglementeze votul prin corespondență la toate tipurile de alegeri, însă, în acest moment, nu pot spune că rezonez cu sintagma „au fost de acord”, având în vedere că doar PNL-ul a inițiat o propunere legislativă în acest sens.

Vă invit să comentăm împreună pe marginea acestui subiect și să urmărim, totodată, evoluția votului prin corespondență în Guvernul actual al României.

Vlad Borcan – Redactor-șef News Diaspora

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *