Călător prin România – Cluj-Napoca

0 0
Read Time:1 Minute, 32 Second
cluj-napoca-panorama2
Sursa: www.ambo.ro

Am avut ocazia să vizitez recent capitala Transilvaniei după mulți ani și nu pot să nu îmi exprim admirația pentru dezvoltarea acestui oraș. Cluj-Napoca a devenit un oraș care și-a conștientizat potențialul cultural și turistic pe care îl are și a pornit un proces în scopul de a valorifica această resursă imaterială.

Centrul istoric a fost reabilitat și pietonizat într-o măsură încă insuficientă, astfel încât acesta a devenit un pol de atracție pentru activități comerciale și de servicii. În centrul piațetelor istorice se găsesc statuile lui Matei Corvin și cea a lui Avram Iancu care se află plasate la capetele Bulevardului Eroilor.

Clujul are numeroase obiective turistice atât în interiorului orașului, cât și în imediata apropriere. Dintre cele din oraș, vă recomand: Grădina Botanică, care înglobează un număr impresionant de tipuri de vegetație, Muzeul de etnografie, care prezintă diverse momente din evoluția poporului român și Cetățuia, care face apel la trecutul orașului, dar care conduce turistul și spre o zona de panoramă de unde stadionul CFR își face simțită prezența, dominând silueta țesutului.

Sursa: www.commons.wikimedia.org
Sursa: www.commons.wikimedia.org

Dintre cele din imediata apropiere trebuie menționate: Castelul Banffy și Salina Turda. Aceasta din urmă a fost reabilitată recent și reprezintă o alternativă sănătoasă în afara orașului.

Se poate observa o tendință, în aproape toate orașele importante din țară, și anume aceea de a oferi centrul vechi al orașului înapoi cetățenilor. Prin realizarea unor zone destinate exclusiv pietonilor se conturează spații asemenea unor promenade comerciale care îmbină activitățile de loisir cu cele economice.

Dacă nu ați avut ocazia să ajungeți în Cluj-Napoca, vă provoc să o faceți și să vă bucurați de tot ce are de oferit!

Ana-Maria Negru – Colaborator News Diaspora

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *