Inventator român obține medalia de AUR la Salonul Internaţional de Invenţii de la Geneva

0 0
Read Time:1 Minute, 31 Second
Sursa: www.incont.ro
Sursa: www.incont.ro

Medalia de aur însoțită de felicitările juriului, premiul pentru “Cea mai bună invenţie” acordat de delegaţia Iranului, precum şi premiul special acordat de delegaţia Republicii Moldova, au fost toate obținute sâmbătă de Corneliu Birtok Băneasă. El este un inventator din Deva, are 36 de ani şi a absolvit Facultatea de Inginerie din Hunedoara, secţia Autovehicule Rutiere.

Corneliu Birtok Băneasă a fost premiat sâmbătă  pentru ”Good Fill”, un dispozitiv dedicat alimentării autovehiculelor cu lichid de parbriz. Dispozitivul are forma unei picături de aproximativ doi metri înălţime, este prevăzut cu mai multe pompe în funcţie de tipul de lichid de parbriz dorit de şoferi și ar putea fi montat în benzinării sau parcări de pe autostradă.

“Juriul internaţional a apreciat impactul ecologic asupra mediului prin eliminarea ambalajelor PET. Delegaţia FIRI – IRAN a apreciat metoda şi ergonomia procedurii de alimentare cu soluţie de parbriz a invenţiei «Good Fill». Delegaţia AGEPI a Moldovei a apreciat versatilitatea şi aplicabilitatea invenţiei în funcţie de piaţa de consum”, a declarat inventatorul, citat de Mediafax.

Inginerul s-a remarcat de-a lungul timpului la saloanele de inventică de la Geneva, Moscova, Kuwait și România. Printre premiile câștigate se numără și o medalie de aur, obținută în aprilie 2010,  la Salonul Internațional de Invenții de la Geneva, cu un dispozitiv dinamic de transfer al aerului care scade consumul de carburant și emisiile poluante.

În județul Hunedoara, patru dintre ambulanțele SMURD au fost dotate gratuit cu filtre speciale inventate de Corneliu Birtok Băneasă, care a declarat că odată cu monitorizarea performanțelor motorului se urmărește și o reducere a consumului de carburant pe ambulanțele în funcțiune.

Pe autoturisme, odată montat filtrul respectiv, puterea motorului creşte cu 8-10%, iar consumul de carburant se reduce cu 10-15%.

Maria Tudorică – Colaborator News Diaspora

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *