Pe cai putere

0 0
Read Time:3 Minute, 36 Second

Sursa: www.sportnews.ro

La doar 15 ani, Alexandra Marinescu este prima româncă participantă în cursele de monoposturi. După stagiul din America, din 2014, la Skip Barber School, ea își continuă cariera în Formula 4.

Mai întâi, românca a participat la o sesiune de teste cu echipa britanică Virtuosi Racing, acest test fiind parte din programul de pregătire pentru sezonul 2015. „Am ales Formula 4 deoarece este o competiție nouă, care beneficiază de susținerea FIA, și pentru că este singura care acceptă piloți care au doar 15 ani”, a spus Alexandra Marinescu, care a împlinit 15 ani în februarie.

Testele de la Brands Hatch s-au desfășurat la temperaturi de până la 10 grade Celsius și în condiții de aderență scăzută.

Pentru Alexandra Marinescu a fost prima experienţă pe circuitul britanic, dar, chiar și așa, perioada de acomodare a fost una foarte scurtă, iar, în final, a reușit să stabilească timpi pe tur similari cu cei ai piloților britanici care au mai concurat pe această pistă. „Pentru mine totul a fost complet nou: echipa, mașina, circuitul, tot. A fost o senzație fantastică în momentul în care am ieșit pentru prima oară pe circuit. Îmi place mult mașina și am reușit să mă acomodez rapid, ceea ce s-a văzut și în timpii stabiliți apoi pe fiecare tur”, a continuat Alexandra, care este prima româncă din competițiile de monoposturi.

Sursa: www.auto-testdrive.ro

După ce și-a început cariera în karting, Alexandra Marinescu a continuat să acumuleze experiență în cursele de peste Ocean din cadrul Skip Barber School, o competiție în care s-au format numeroși piloți care acum concurează în competiții de top din America. „A fost o experiență pozitivă care m-a ajutat să progresez. Formula 4 este însă cu totul altceva și pentru mine acesta este cel mai bun pas în carieră”, a adăugat ea.

Alexandra Marinescu va concura în Formula 4 în MSA Formula Championship din Marea Britanie. Din 2015, Formula 4 va respecta aceleași reguli stabilite de FIA și va fi organizată ca și competiție națională, dar care beneficiază de susținerea Federației Internaționale. Monoposturile vor fi identice în fiecare competiție, cu motoare care dezvoltă până în 160 CP. „Cele mai bune opțiuni pentru mine au fost competițiile din Marea Britanie sau Germania. Sunt două țări importante în lumea sporturilor cu motor, iar etapele din Formula 4 au fost incluse în cadrul unor competiții importante, ceea ce asigură o audiență suplimentară”.

Primele sesiuni de teste au avut loc în martie 2015, iar Alexandra Marinescu a testat monopostul cu care se va concura în MSA Formula Championship (Marea Britanie). Imediat după testul din Marea Britanie, Alexandra a semnat și un contract cu agenția de management sportiv F1, care se va ocupa în continuare de cariera ei sportivă.

Sursa: www.topgear.ro

Din păcate, pentru Alexandra Marinescu, sezonul 2015, primul din MSA Formula (Campionatul Britanic de Formula 4), a început cu un accident în cea de-a doua sesiune de antrenamente libere. Incidentul, cauzat de o problemă tehnică, a împiedicat-o să participe la cursele din prima etapă a sezonului, medicul circuitului recomandându-i cel puțin două săptămâni de pauză.

După verificările medicale dinaintea etapei a doua (18-19 aprilie), de la Donington Park, Alexandrei Marinescu i s-a recomandat încă o săptămână de pauză așa că a lipsit și de la a doua etapă a sezonului. „Recuperarea a decurs normal până acum, dar medicii au considerat că organismul ar fi fost supus unui stres mult prea mare într-un timp foarte scurt după accident. Așa că, împreună cu ei, am decis să nu concurez. Mi-ar fi plăcut mult să pot lua startul aici, dar siguranța mea este o prioritate. Voi continua pregătirile și abia aștept să iau startul în etapa a treia de la Thruxton”, a spus Alexandra Marinescu.

Următoarea etapă din calendarul MSA Formula (Campionatul Britanic de Formula 4) este programată pe circuitul de la Thruxton, Hampshire, în weekend-ul 9 – 10 mai.

CALENDAR MSA FORMULA – MAREA BRITANIE

4-5 aprilie                              Brands Hatch (Indy)

18-19 aprilie                          Donington Park

9-10 mai                                 Thruxton

6-7 iunie                                 Oulton Park

27-28 iunie                             Croft

8-9 august                              Snetterton

22-23 august                         Knockhill

5-6 septembrie                      Rockingham

26-27 septembrie                 Silverstone

10-11 octombrie                    Brands Hatch (GP)

Laurențiu Mandu – Colaborator News Diaspora

Sursa foto 1: www.sportnews.ro

Sursa foto 2: www.auto-testdrive.ro

Sursa foto 3: www.topgear.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *