Filmul unui licean român a fost nominalizat la Cannes

1 0
Read Time:1 Minute, 17 Second
627x0 (1)
Sursa: www.adevarul.ro

Dintre cele 4550 de scurt metraje din peste 100 de țări, a fost ales filmul “Tibi” al cărui regizor este Dan Iliuţă, elev în clasa a XII-a la  Colegiul Naţional “Gheorghe Lazăr”.

Protagonistul acestui film se numeste Tiberiu Dinescu, un tânăr de 21 de ani, care se confruntă încă de mic cu drama morţii inexplicabile a tatălui său. Astfel, de îndată ce primeşte un bilet anonim care promite să îl conducă spre adevăr,  cursul vieţii sale se schimbă.

Acest proiect a început în vara anului 2014, când Dan Iliuţă a scris povestea  filmului şi a prezentat-o prietenilor lui, Vlad şi Radu, actualii şcenarişti ai filmului. În noiembrie s-au distribuit rolurile, iar între 7 decembrie şi 15 martie au avut loc filmările.

După muncă asiduă şi momente apoteotice, au montat prima variantă a filmului, cea care a fost trimisă şi selectată la Cannes, în secţiunea Short Film Corner. Este primul şi singurul scurtmetraj din Romania făcut integral de elevi, care a ajuns într-un festival internaţional. Premiera filmului în Bucureşti urmează să aibă loc la scurt timp după întoarcerea echipei de la Cannes.

Între 17 și 24 mai trebuie să le ţinem pumnii tinerilor liceeni, deoarece în această perioadă vor merge la Cannes pentru a reprezenta producția în lumea industriei cinematografice internaționale, în avanpremieră.

De asemenea, vă invităm să vizitaţi site-ul http://www.we-are-here.ro/p/filmul-tibi-cannes  pentru a îi susţine şi dumneavoastră!

Maria Tudorică – Colaborator News Diaspora

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *