Francezii cumpără case ecologice gândite de inventatorul român Iustin Capră!

0 0
Read Time:1 Minute, 32 Second
Sursa: Vlad Cioplea
Sursa: Vlad Cioplea

Iată că invențiile românilor nu sunt doar apreciate, ci chiar sunt căutate. După ce ne-am bucurat de premiul obținut de un român la salonul de invenții de la Geneva, aflăm astăzi, din ziarul Le Figaro, despre casele ecologice gândite de Iustin Capră, care au început să fie cumpărate de francezi.

O locuinţă ecologică a celebrului inventator român Iustin Capră a intrat în producţie în Franţa. Cu un preţ de pornire de 25.000 de euro, Soleta este construită exclusiv din materiale naturale.

Este o casă de țară, foarte aerisită și cu un design modern . Vine din România și se numește Soleta zeroEnergy, ne informează publicația franceză Le Figaro, precizând că este cea mai mică locuință dintr-o gamă de case modulare ecologice. Toate au fost create de Fundația Iustin Capră pentru Invenții și Tehnologii Durabile (FITS).

Nu numai aspectul său este unul plăcut, dar acest concept ecologic intelligent are meritul de a fi accesibil. În funcție de model, această casă poate costa intre 25.000 și 50. 000 de euro.

Sursa: Vlad Cioplea
Sursa: Vlad Cioplea

Ceea ce definește această locuință este spiritual de libertate pe care îl resimți locuind în ea, combinat cu intimitatea dată de dimensiunile reduse. Această SoletazeroEnergy este ”eco-friendly”, fiind construită doar din materiale naturale: este acoperită cu lemn, are ferestre mari, izolatoare, materialele permițând crearea unei legături între natură și interior.

Spaţiul locuibil este de 48 de metri pătraţi, la care se adaugă un mezanin de 9 metri pătraţi şi o terasă generoasă de 22 de metri pătraţi.

Se pare că românii sunt din ce în ce mai buni în invenții și este încurajator să vezi că sunt apreciați și recunoscuți peste hotare, aducând faimă României.

Ilinca Ioghen – Colaborator News Diaspora

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *