Simone Tempestini a mers excelent în Raliul Argentinei

0 0
Read Time:2 Minute, 10 Second

Pilotul Simone Tempestini a obținut un rezultat excelent în Campionatul Mondial de Raliuri (WRC). El a terminat pe locul secund la Production Cup din clasa WRC 2 în Raliul Argentinei, etapă disputată în perioada 23-26 aprilie. Simone este cetățean italian, dar trăiește în România, concurează pentru echipa clujeană Napoca Rally Academy, folosește o licență românească pentru a concura în WRC și este și lider în clasamentul general din Campionatul Național de Raliuri.

Simone_3

Raliul Argentinei a avut doar 12 probe speciale, dar lungimea totală a acestora este de aproape 350 km. „Peisajele sunt superbe, dar probele sunt incredibil de dificile. Este un raliu de anduranță, cu multe capcane, trecerile prin vadurile de apă sunt extrem de spectaculoase, dar și periculoase în același timp”, a descris Simone, pe scurt, această etapă.

Ca și în Raliul Mexicului, când a abandonat din postura de lider al clasei, Tempestini a avut probleme tehnice și în Argentina, dar a reușit să ajungă la sosire cu cel mai bun timp. Bucuria victoriei a fost însă umbrită rapid, la verificările tehnice de la finalul raliului. Comisarii tehnici au identificat unele diferențe între fișa de omologare a modelului Subaru Impreza și componentele mașinii cu care Simone Tempestini și navigatorul Matteo Chiarcossi au concurat în această etapă și au retrogradat echipajul Napoca Rally Academy cu 8 locuri în clasamentul general.

În urma acestei penalizări, echipajul Simone Tempestini /  Matteo Chiarcossi a fost clasat pe poziția a doua din Production Cup în WRC 2.  „În fișa tehnică de omologare, modelul Subaru Impreza are două ventilatoare, dreapta și stânga, unul cu 9 palete și unul cu 11. Comisarii tehnici ai raliului au constatat că ambele ventilatoare au 9 palete. Această componență nu ne aduce niciun avantaj  din punct de vedere al performanțelor, dar piesa nu era conform fișei de omologare a mașinii.

Sursa: Napoca Rally Academy
Sursa: Napoca Rally Academy

Cel mai probabil a fost o greșeală de asamblare din partea mecanicilor noștri și ne pare rău că performanțele lui Simone, Matteo și ale întregii echipe au fost afectate de această greșeală”, a spus Marco Tempestini, tatăl lui Simone și liderul Napoca Rally Academy.

În ciuda retrogradării în clasamentul final, performanța lui Simone este una remarcabilă, avînd în vederea faptul că piloții de la toate clasele din WRC sunt extrem de valoroși.

Pentru el urmează acum participarea În Raliul Adriatico, etapă din Campionatul Italian de Raliuri, ca parte a programului de pregătire pentru Raliul Aradului, etapa a două din Campionatul Național care este programată în perioada 8 – 9 mai.

Laurențiu Mandu – Colaborator News Diaspora

Sursa foto 1: Napoca Rally Academy 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *