Controversele meciului Mayweather vs Pacquaio

0 0
Read Time:2 Minute, 9 Second
box1
                   Sursa: www.rantsports.com

Meciul dintre Floyd Mayweather Jr. și Manny Pacquaio a stârnit multe controverse. Am văzut oameni care spuneau că Floyd a meritat victoria, alții care o contestau, iar alții care, pur și simplu, erau nemulțumiți pentru că nu au văzut prea multă bătaie, în adevăratul sens al cuvântului.

Nu vreau să dau niciun verdict, pentru că au fost deja oricum o mulțime de persoane care au emis diverse analize despre meci, deși mulți nu aveau nici o legătură cu boxul. Vreau doar să punctez anumite lucruri pe care le consider importante pentru o privire de ansamblu asupra meciului din Las Vegas.

În primul rând, recunosc, și eu mi-aș fi dorit mai multă bătaie, mai mulți pumni în plin, luptători căzuți la pământ, KO, într-un cuvânt: spectacol. Ca pe vremea lui Mike Tyson, care se arunca aspra adversarului și îl năucea. Însă oameni de box mi-au spus că acesta a fost mereu stilul lui Mayweather, unul tactic, cu multe eschive și cu meciuri terminate cu decizie la puncte. Adică exact ce s-a și întâmplat în Las Vegas.

În al doilea rând, având în vedere miza luptei și banii puși în joc, nici unul dintre luptători nu merita să riște inutil și să piardă rapid. Mai ales Floyd, care era considerat favorit. Și, până la urmă, ambii sportivi s-au ales cu niște bani frumoși.

În al treilea rând, tot de prin culisele boxului, am mai aflat și ce obiective conexe mai aveau cei doi. Mayweather, care are 37 de ani, dorea să câștige un ultim meci important și o bursă mare, după care să își mai apere o dată titlul în fața unui adversar mai slab și să se retragă în glorie. De cealaltă parte, Pacquaio dorea să câștige multă popularitate, în special în Filipine, unde intenționează să candideze la președenție. Să recunoaștem că amândoi și-au atins obiectivele, cel puțin într-o primă fază.

În concluzie, indiferent cum ne-am fi dorit noi, telespectatorii sau fanii, să fie acest meci, el s-a desfășurat așa cum și l-au gândit cei doi sportivi. Și înainte de a-i critica sau contesta, să discutăm puțin cu niște oameni care chiar se pricep la box și care au văzut totul cu alți ochi, decât noi, cei care nu suntem mari specialiști în domeniu și ne uităm la o luptă o dată pe an sau mai rar, atunci când are loc un meci puternic mediatizat, cum a fost Mayweather vs. Pacquaio.

Laurențiu Mandu – Colaborator News Diaspora

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *