Zi Naţională a Portului Tradiţional din România!

0 0
Read Time:1 Minute, 3 Second

Președintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretul pentru promulgarea Legii de instituire în a doua duminică din luna mai ca Zi Națională a Portului Tradițional din România. 

Sursa: www.blog.eximtur.ro

“Cu prilejul Zilei Naţionale a Portului Tradiţional din România se vor organiza activităţi sociale, spectacole şi concursuri cultural-artistice, prin care se evidenţiază valorile inestimabile pe care le reprezintă costumele tradiţionale specifice fiecărei zone, şi se difuzează, prin mijloacele de informare în masă, materiale ce vizează domeniile de interes ale tezaurizării patrimoniului cultural material şi ale patrimoniului cultural imaterial la nivel naţional”, se arată în noua lege.

Organizarea acestei sărbători va fi sprijinită din punct de vedere material, financiar și logistic de autoritățile administrației publice centrale și locale.

De asemenea, Muzeele de Etnografie și Centrele pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale sunt încurajate să se implice în sărbătorirea acestei zile.

Mai mult decât atât, în cadrul curriculei școlare pentru clasele IV-XII,  în luna mai vor fi incluse două ore dedicate tradițiilor, atât celor românești, cât și celor ale minorităților din România.

Nu în ultimul rând, Societatea Română de Radiodifuziune și Societatea Română de Televiziune vor difuza emisiuni de promovare a tradițiilor din diferite zone ale țării, precum și manifestările diasporei în cinstea acestei zile.

Maria Tudorică – Colaborator News Diaspora

Sursa foto: www.blog.eximtur.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *