Revoluția Cryptocurrency

0 0
Read Time:2 Minute, 31 Second

Într-o lume în care tehnologia ocupă un loc din ce în ce mai important și este pe zi ce trece mai prezentă în toate aspectele vieții, nici măcar banii nu scăpa de această convertire tehnologică pe care secolul 21 ne-o prezintă.

Sursa: www.bitcoinminingfaq.com

Bitcoin – vedetă incontestabilă a valutelor digitale s-a bucurat de creșteri spectaculoase fiind de departe instrumentul cu cel mai mare randament dacă ar fi să îl considerăm un plasament de investiții.

Este invenția lui Satoshi Yamamoto care, aparent, este un pseudonim al autorului conceptului de valută virtuală bazată exclusiv pe informație digitală, nefiind acoperită de nimic în lumea reală și nu este garantată de niciun guvern sau de nicio bancă centrală, ceea ce v-ar putea tenta, inițial, să nu credeți în această monedă sau să presupuneți că este doar un alt instrument financiar sau o altă bulă gata să se spargă.

Adevărul este că asistăm la o reală revoluție care va schimba, în primul rând, percepția noastră despre bani și întreaga paradigmă a percepției noastre asupra acestora. Dacă despre fluctuațiile de preț ale bitcoinului putem discuta zile în șir, ca răspuns pentru gurile rele care vor înaintă varianta cu bula gata să se spargă, în termeni de middle și long term, bitcoinul reprezintă una dintre foarte puținele entități din lumea financiară care au avut randemente exclusiv pozitive și creșteri de minimum patru cifre de la un an la altul. Desigur, ca și creșterea economică a Chinei, nu este sustenabil un asemenea ritm de creștere la nesfârșit, așa că, felicitări investitorilor timpurii!

Spre deosebire de alte valute fiat , bitcoin nu poate avea, sistemic, caracterul inflaționist al acestora, sistemul fiind limitat matematic la 21 de milioane de bitcoini, desigur aceștia putând fi împărțiți, dar valoarea unei unități la aducerea oricărei presiuni de valoare din afara sistemului nu se poate duce decât în sus. Acesta este unul dintre primele avantaje majore pe care le aduce acest sistem de crypto-valută, nu avem o bancă centrală care, din motive politice geo-politice sau de orice alt tip, poate băga tiparniță în priză mărind masa monetară a unei țări fără justificări și fără alte limitări sistemice. Astfel, valoarea unei unități monetare din buzunarul dumneavoastră sau din contul dumneavoastră este în mâinile unor oameni care pot sau nu să aibă în minte cele mai bune interese ale dumneavoastră sau pot greși, căci în consiliile de administrație ale băncilor centrale sunt, fără doar și poate, oameni care pot să greșească. Bitcoinul elimină sistemic din start această variantă, fapt ce îl apropie mai mult de valute cu acoperire în metale prețioase decât de cele fiat.

În concluzie, timpul va demonstra dacă promoterii sau scepticii Bitcoin au dreptate. Unii cred că a atins masa crititcă și nimic nu mai poate întoarce curentul, iar Bitcoin va deveni o valută ca toate celelalte, iar alții spun că e o bulă gata să se spargă. Ce știm cu siguranță este că e un fenomen interesant și vom fii cu ochii pe evoluția acestuia.

Cătălin Gavrilă – Colaborator News Diaspora

 Sursa foto: www.bitcoinminingfaq.com

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *