Artistul Jonathan Jackson, despre Hristos și Ortodoxie

0 0
Read Time:2 Minute, 45 Second

Actorul şi cântăreţul american Jonathan Jackson, împreună cu soţia sa, actriţa Elisa Jackson, au susţinut o conferinţă la Paris, joi, 14 mai 2015, la invitaţia Mitropoliei Ortodoxe Române pentru Europa Occidentală şi Meridională.

JacksonJE_LoriJanePhotography-21-copy-800x400
Sursa: www.activenews.ro

Jonathan şi Elisa Jackson au susţinut conferinţa cu tema „Despre plinătatea vieţii în Hristos şi misiunea Bisericii Ortodoxe în lume”, în cadrul Festivalului „Din dragoste pentru Frumos”, ediţia a V-a care s-a desfăşurată la Paris.

Evenimentul s-a desfăşurat la Catedrala St. Sulpice din Paris. În cadrul aceluiaşi eveniment s-a lansat „The Mystery of Art: Becoming an Artist in the Image of God” (Taina artei: cum să devii un artist după chipul lui Dumnezeu, Ancient Faith Publishing, 2014), iar seara, la Ambasadei Romaniei din Paris, după deschiderea Serii de Gală de către Excelenţa Sa Domnul Bogdan Mazuru, Ambasadorul României în Republica Franceză, în prezenţa Înaltpreasfinţiei Sale, Părintele Mitropolit Iosif, cunoscutul artist a susţinut împreună cu grupul franco-român Ô-ARTA, un concert de muzică medievală şi veche românească.

Câștigătorul a cinci Premii Emmy, Jonathan Jackson, actorul, cântărețul, compozitorul și scriitorul, este cunoscut, mai ales, grație interpretării lui Lucky Spencer din serialul “General Hospital”. Încă de mic a trăit la Hollywood printre vedete, jucând în seriale şi filme precum: General Hospital, Nashville, Riding the Bullet, Insomnia etc. Pasionat de muzică, acesta face parte din formaţia Enation în care este vocalist, chitarist şi compozitor.

Şi de unde până unde o mare vedetă a Hollywood-ului să susţină o astfel de conferinţă despre Hristos şi Biserica Ortodoxă? Povestea lui este foarte intersantă şi poate fi un reper pentru orice om, creştin ori ba. Într-o lume în care majoritatea celebrităților aleg să-și trăiască altfel viața, Jonathan Jackson îl alege pe Hristos şi alege Ortodoxia. Jonathan, în vârstă de 33 de ani, a primit botezul ortodox împreună cu familia sa, în anul 2012, de Sfintele Paşti.

Şi, iată, după mai bine de trei ani, a devenit un exemplu pentru mulţi oameni care îi ascultă povestea convertirii şi, mai mult, acum este chemat să Îl mărturisească pe Hristos vorbind despre El şi despre Biserica Lui şi împărtăşind şi altora trăirile sale.

“Ce este dragostea? Scripturile ne spun că Dumnezeu este dragoste, iar dragostea este răbdătoare, blândă, nu este lăudăroasă, arogantă. Patronul meu spiritual, Sfântul Ioan Teologul, a scris în una din epistolele sale că așa știm ce este dragostea: Iisus Hristos a renunțat la el pentru noi și a murit pentru noi pe Cruce. În cele din urmă asta înseamnă că dragostea nu este o idee abstractă, ci o relație și o comuniune cu Sfânta Treime. Dragostea este personală, dragostea ne strigă pe fiecare pe numele său. După cum știm, perii capului nostru sunt toți numărați și Dumnezeu este mai aproape de noi decât tot aerul pe care îl respirăm” spune Jonathan într-un interviu acordat înainte de eveniment.

Pentru tinerii din ziua de azi, ale căror repere alunecă foarte uşor pe rampa trendurilor şi a modei, Jonathan Jackson este un model care se face vizibil într-o lume atât de populară, cea a Hollywood-ului, mărturisindu-şi credinţa ortodoxă, ba mai mult, iese dintr-o zonă de confort şi vorbeşte despre ceea ce însemnă pentru el Dumnezeu, Hristos şi Biserica Ortodoxă.

Ilinca Ioghen – Junior Editor News Diaspora

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *