Noaptea Muzeelor 2015

0 0
Read Time:1 Minute, 50 Second

Sursa: www.noapteamuzeelor.roUnul dintre mult așteptatele evenimente ale anului a prins viață seara trecută și sute de mii de români l-au întâmpinat cu mult entuziasm! În București, Iași și Galați, la fel ca în marile centre culturale ale Europei, au avut loc spectacole, expoziții și concerte inedite.

Președintele Klaus Iohannis a îndemnat toți românii să se bucure de această manifestare culturală, întrucât este o oportunitate extraordinară de redescoperire a patrimoniului național.

„Va îndemn să ne redescoperim cu mândrie patrimoniul! Să ne protejăm valorile culturale și să sprijinim orice demers care pune în lumină valorile noastre. Noaptea Muzeelor reprezintă un bun prilej pentru a ne întâlni bogăția culturii. Cu această ocazie, vă invit să vizitați Muzeul Național Cotroceni, important monument de arhitectură și instituție reper”, a scris președintele pe Facebook.

Unul din locurile care s-au bucurat de atenția publicului a fost Cimitirul Bellu, deoarece s-au prezentat fragmente din cea mai de succes operetă a anului, “Fantoma de la opera”, urmate de un recital de pian și încheiate cu proiecția filmului “Meet Joe Black”.

Sursa: www.reporterntv.ro
Sursa: www.reporterntv.ro

Pentru prima dată, Muzeul Băncii Naționale a participat la Noaptea Muzeelor printr-o expoziție de lingouri de aur. De asemenea, Muzeul de Artă, Muzeul Antipa, Muzeul Țăranului Român, cel de Geologie, de Artă Contemporană și multe altele și-au deschis porțile și i-au aşteptat cu multe surprize pe vizitatori.

Muzeografii au pregătit însă și un protest simbolic, după ce peste 20% din muzeele din România au fost afectate de retrocedări. Un exemplu este Muzeul Literaturii, care a fost închis în vară, după ce clădirea a fost câștigată  în instanţă și acum se rezumă la niște cutii, depozitate undeva la Casa Presei.

Așadar, în seara care tocmai a trecut, 120 de instituții culturale au dorit să tragă un semnal de alarmă și au expus lucrări acoperite cu o pânză neagră sau au lăsat unele socluri goale.

Mai multe detalii despre eveniment le puteti gasi pe site-ul http://www.noapteamuzeelor.ro/2015/ , iar despre traseul din Bucuresti pe http://www.noapteamuzeelor.ro/2015/03/11/circuit-muzeal-bucuresti-2015/.

Maria Tudorică – Junior Editor News Diaspora

Sursa foto 1: www.noapteamuzeelor.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *