De unde și cum obțin finanțare Startup-urile în 2015?

0 0
Read Time:3 Minute, 9 Second
Sursa: www.freekaamaal.com
Sursa: www.freekaamaal.com

Să pornești la drum și să dai viață propriei idei de business este, cu siguranță, o decizie îndrăzneață. Printre principalele obstacole enumerate de tinerii care s-au aventurat în această  călătorie s-a aflat, pe o poziție fruntașă, finanțarea, mai exact, lipsa oportunităților de finanțare.

Fie că informația despre finanțare nu ajungea în timp util la beneficiarii acesteia, antreprenorii, fie că aceștia din urmă erau intimidați de complexitatea demersului de obținere al banilor, cert este că o parte din tinerii cu idei de business renunță la ideea lor din lispa de finanțare.

Dacă în afacerile ce presupun Servicii lucrurile stau un pic mai simplu iar bugetele necesare startului pot fi suportate de către fondatori. când vine vorba de produse ce își propun să revolutioneze un anumit segment sau industrie, finanțarea joacă un rol decisiv în realizarea sau nu a business-ului.

În cele ce urmează voi scrie despre câteva dintre oportunitățile de obținere de finanțare la care antreprenorii  au acces în acest moment în speranța că vor fi o lectură utilă și folositoare pentru tinerii ce aleg drumul antreprenoriatului.

 • Platformele de crowdfunding

Crowdfunding-ul presupune faptul că oamenii donează sau cumpără produse în avans, fenomen ce se petrece prin intermediul platformelor online. Cele mai cunoscute platfome sunt Indiegogo și  Kickstarter  respectiv potsieu.ro și crestemidei.ro.

 • Programul România Startup
Sursa: www.blogs.staffs.ac.uk
Sursa: www.blogs.staffs.ac.uk

Program de finanțare asigurat din fondurile europene și destinat antreprenorilor ce urmează să pornească un business în Turism, Textile, Lemn, Industrii creative, Industria auto, IT&C și altele.

Suma se ridică la 25.000 Euro nerambursabili iar una din condițiile principale este ca startup-ul finanțat să creeze minim 2 locuri de muncă.

Mai multe detalii despre condiții și înscriere la :

  http://www.planul-de-afaceri.ro/romania-start-up-25-000-de-euro-nerambursabili/

 • Proiectul Orizont 2020

Este cel mai amplu program de finanțare  având un buget alocat de până la 80 miliarde de Euro. Principalele două obiective ale acestui program sunt creșterea  economică respectiv crearea de locuri de muncă.

Primul pas este prezentarea în maxim 10 pagini a ideii de afaceri pentru care se cere finanțare urmând ca apoi ideea să fie testată și susținută.

 Mai multe informații găsiți aici :

 http://ec.europa.eu/programmes/horizon2020/en

 • Finanțro

Va recomand cu căldură să aruncați un ochi peste postările celor de la acest portal. Vorbesc despre oportunități precum programul START, Femeia Manager, Impact Accelerator, Open innovation și altele.

Mai multe informații găsiți aici :

 http://www.finanțare.ro/etichete/startup

 • Angel Investors (Investitorii de tip angel)

Acest tip de investitori sunt persoane ce cumpără încă din seed o parte din afacere contra unei sume de bani (nu mai mult de 150.000 euro).

Sursa: www.gsa.buffalostate.edu
Sursa: www.gsa.buffalostate.edu

Aceste persoane pot fi găsite fie la evenimentele dedicate fie pe platformele online precum techangels sau angel.co și este foarte important matchingul între cunoștințele, experiența și expertiza acestui angel investor și ideea de business a antreprenorului.

Mai multe informații despre investitorii de tip angel din România găsiți aici :

 https://angel.co/romania/investors

 http://www.techangels.ro/

 http://www.finanțare.ro/catalog-business-angels

 • Programele de finanțare de tip Granturi

Granturile reprezintă programe de finanțare nerambursabilă ce poate proveni de la o varietate de finanțatori.

În lista acestora amintim Banca Mondială, Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, European Cultural Foundation, The George C. Marshall Foundation, Fundația Soros precum și cunoscutele companii Coca Cola, Microsoft, BCR, BRD, ING etc.

Alte oportunități de obținere de finanțare, pe lângă cele enumerate sunt reprezentate de către Creditele bancare, Leasing-ul. Venture Capital și altele.

Simona Cherciu – Colaborator News Diaspora

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

4 thoughts on “De unde și cum obțin finanțare Startup-urile în 2015?

 1. Bunã seara, mã intereseazã cum pot sã obtin fonduri europene pentru o firma de transport în Portugalia dar sa platesc taxele în Romania. Cum se procedeaza…unde gasesc informatii !
  Am înteles ca se dau fonduri pentru diaspora…dar nu stiu unde ma pot adresa.
  Adresa mea din tara e Timisoara!
  Multumesc anticipat. Ecaterina Barb.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *