O oră pentru democraţie

0 0
Read Time:2 Minute, 48 Second

Sursa: www.plus.google.com

Proiectul O oră pentru democraţie se lansează şi pe online, iar din această lună cei interesaţi de acest proiect o pot face accesând site-ul www.orapentrudemocratie.ro.

Înainte de toate, proiectul O oră pentru democraţie își propune crearea de oportunități, cu ajutorul expertizei elvețiene, pentru tinerii din Drobeta-Turnu Severin, cu scopul de a înțelege democrația participativă și de a se implica în comunitatea din care fac parte. „O oră pentru democrație” va implica direct 210 elevi de liceu și mai multe instituții locale din Drobeta-Turnu Severin, pe durata a 18 luni. Proiectul implică dezvoltarea și implementarea unui program-pilot de educație democratică, ce va îmbina metode de educație formală, cu tehnici de instruire non-formală.

Lansarea site-ului dă amploare proiectului, făcându-l vizibil în mediul online şi având acces către un public larg. Deşi proiectul se adresează tinerilor din Drobeta Turnu Severin, vizibilitatea în mediul online pe care o oferă site-ul poate contribui la promovarea acestuia şi poate stârni interesul pentru cât mai mulţi tineri care şi-ar dori să ia contact cu o asemenea experienţă, mai ales că totul este bazat pe modelul elveţian.

Site-ul www.orapentrudemocratie.ro are un dublu rol – de prezentare și agregare a informațiilor privind democrația participativă și de informare cu privire la derularea activităților proiectului. Pe măsură ce proiectul va fi implementat, el va oferi publicului acces la ultimele rezultate ale cercetărilor efectuate, structura și analiza programului educațional, detalii despre pregătirea seminarului național programat pentru anul viitor, organizarea dezbaterilor publice și activităţile realizate de elevii implicaţi. Este şi un bun ghid folositor pentru cei interesaţi de acest subiect  pentru că în cadrul secţiunii “Resurse” sunt incluse mai multe informații privind democrația participativă, inclusiv exemple de bune practici din Elveţia, exemple de organizații de profil şi interviuri cu experți în domeniu.

Încrezător în acestă platformă, managerul acţiunii Ion-Constantin Șolga şusţine că: “Acest site se adresează tinerilor şi persoanelor implicate care doresc să schimbe prin acţiuni concrete comunitatea în care trăiesc, cu alte cuvinte, tuturor celor care preţuiesc libertatea şi democraţia. Avem încredere că platforma va deveni un punct de referinţă care să confirme, încă o dată, puterea implicării şi a democraţiei”.

Dincolo de conceptual unei platforme online, echipa proiectului şi-a propus ca websit-ul şi conturile de social media aferente să devină o comunitate online a celor pentru care democraţia participativă este importantă. Tinerii şi nu numai, au ocazia să vină cu soluţii pentru rezolvarea problemelor comunităţii din care fac parte.

Partenerii media ai proiectului O oră pentru democrație sunt: Casa Românilor din Elveția, Radioteleviziunea Severin, Televiziunea Online DTS, Portaluldestiri.net, Agerpres și Radio Galaxy.

„O oră pentru democraţie” este realizat de Asociaţia Mişcarea pentru Acţiune şi Iniţiativă Europeană, în parteneriat cu Asociaţia Româno-Elveţiană pentru Integrare din Elveția Centrală şi trei licee din Drobeta Turnu – Severin: Colegiul Național Pedagogic „Ștefan Odobleja”, Colegiul Național „Gheorghe Ţiteica” și Colegiul Tehnic „Decebal”.

Proiectul este co-finanţat printr-un grant din partea Elveţiei prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru Uniunea Europeană extinsă.

Un proiect care poate avea un viitor strălucit! O platformă care ne va aduce o mulţime de informaţii şi, mai ales, îi va unii pe cei interesaţi de aceste lucruri. Sunt tare curioasă şi nerăbdătoare să văd ce impact va avea asupra oamenilor. Sigur voi reveni asupra acestui subiect pentru că promite multe.

swissro-centered-2-rgb

917783l_300_0_w91097726

Ilinca Ioghen – Junior Editor News Diaspora

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *