Milano EXPO 2015

0 0
Read Time:1 Minute, 54 Second

expo-31Expo Milano 2015 este Expoziția Universală care se va ţine la Milano între 1 mai și 31 octombrie 2015.

În această perioadă de șase luni, 140 de țări îşi vor etala  cele mai bune tehnologii, care oferă un răspuns concret la o necesitate vitală: garantarea alimentelor sănătoase, sigure și suficiente pentru toată lumea, respectând în același timp planeta și echilibrul acesteia.

În plus față de națiunile expozante, Expo implică, de asemenea, organizații internaționale și sunt aşteptaţi peste 20 de milioane de vizitatori în cei 1,1 milioane de metri pătrați de spațiu expozițional.

Expo 2015 examinează istoria producerii alimentelor din două puncte de vedere: valorile culturale tradiţionale şi utilizarea ultimelor tehnologii. Aşadar, Expoziţia Universală reprezintă mai mult decât o oportunitate pentru crearea unor noi conexiuni între oameni cu aceleaşi interese, deoarece este şi o călătorie culturală impresionantă care doreşte să sublinieze schimbările prin care întreaga omenire trece.

Sursa: www.expo2015.org

România s-a aliniat cu tema expoziţiei şi oferă vizitatorilor o perspectivă incitantă asupra caracteristicilor, resurselor şi potenţialului ţării noastre. Scopul este de a prezenta esenţa spiritului românesc şi de a reflecta comuniunea dintre biodiversitate, potenţial agricol, obiceiuri tradiţionale, folclor şi ospitalitate. Astfel, se doreste transmiterea mesajului ca în Romania tradiţiile se îmbină armonios cu elementele moderne, oferind o gamă largă de resurse care promovează un stil de viaţă sănătos.

A212__408p02Pavilionul României, care ocupă un spaţiu total de 887 metri pătraţi,  este o interpretare contemporană a unei case dintr-un sat tradiţional situat în Delta Dunării. Pavilionul este localizat pe două etaje: la parter este o interpretare actuală a bogăţiei şi varietăţii resurselor naturale din ţara noastră, iar etajul este dedicat tradiţiilor, reprezentate printr-o casă românească tipică, cu acoperiş făcut din stuf.

Exponatele sunt grupate în opt zone: “Biodiversitate”, “Cultură şi Energie Verde”, “Fructe şi Legume”, “Cultură şi Tradiţie”, “Artă culinară”, “Gradină”, “Casă”, “Verandă”. Aceste zone reprezintă relaţia pe care o avem noi, românii, cu natura şi, de asemenea, simbolizează satul românesc. La primul etaj se află şi restaurantul, care oferă preparate din diferite parţi ale tarii, evidenţiind unicitatea fiecarei zone.

Avem siguranţa ca această expoziţie va fi un succes şi România nu va întâmpina probleme în a se remarca.

Maria Tudorică – Junior Editor News Diaspora

Sursa foto 1: www.italyvacation4u.com

Sursa foto 2: www.expo2015.org

Sursa foto 3: www.archello.com

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *