Firma unor studenți români, premiată de americani

0 0
Read Time:1 Minute, 30 Second

Ambasada SUA din România premiază în fiecare lună persoane sau companii care promovează valorile antreprenoriatului, fructificând oportunități în diferite domenii și zone din țara noastră.

Luna aceasta, câștigătorii au fost patru studenți pasionați de IT, care au creat firma MIRA Rehab, după ce au participat în 2011 la Imagine Cup, o competiție internațională de IT  găzduită de Microsoft.

Împreună, ei au proiectat o platformă care a făcut ca recuperarea fizică să fie o activitate mult mai distractivă și mai eficientă. Exercițiile fizice au încetat să mai fie un calvar, fiind transformate în jocuri video, prin intermediul unui senzor extern, care urmărește și evaluează progresul pacienților.

Cei patru studenți și-au comercializat cu success produsul în Marea Britanie, unde este folosit de către Național Health Service (NHS) a€“ serviciul public de sănătate.

De asemenea, MIRA Rehab și-a fructificat succesul în România pentru a răspunde nevoii de îmbunătățire a sistemului medical. Astfel, au înființat un ONG la Cluj, numit “Un Zâmbet cu MIRA”, care se concentrează pe tratamentul prin utilizarea produsului MIRA, dar oferă și recuperare gratuită copiilor defavorizați.

Ambasada SUA își arată adânca apreciere pentru MIRA Rehab și pentru fondatorii săi, întrucât curajul și entuziasmul lor sunt mărturiile pentru puterea tinerilor români de a influența cursul economiei țării noastre.

Pe măsură ce România se va dezvolta, va avea de câștigat în special datorită antreprenorilor care vor înființa noi companii, le vor reforma pe cele vechi și vor conduce țara spre viitor.

Pentru mai multe detalii în ceea ce privește programul din cadrul Ambasadei, vizitați http://romania.usembassy.gov/entrepreneur-of-the-month.html , iar pentru o perspectivă mai amplă asupra produsului MIRA Rehab consultați link-ul acesta: https://youtu.be/8KXm2DL1-90 .

 Maria Tudorică – Coordonator departament CULTURAL, News Diaspora

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *