Camera Deputaților votează marți solicitarea procurorului general referitoare la Victor Ponta

0 0
Read Time:1 Minute, 29 Second
Sursa: www.gandul.info
Sursa: www.gandul.info

Plenul Camerei Deputaților dezbate și votează marți solicitarea procurorului general referitoare la formularea cererii de urmărire penală față de Victor Ponta.

Luni după-amiază, prim-ministrul a fost audiat pe această temă în Comisia juridică a Camerei Deputaților. Comisia juridică a întocmit raport de respingere a cererii procurorului general privind urmărirea penala a Premierului.Împotriva începerii urmăririi penale au fost 18 voturi. „Pentru” au votat 7 deputați și a fost înregistrată o abținere. Copreședintele PNL ALina Gorghiu a aprecia că „nu este nimic surprinzător” în modul în care au votat membrii Comisiei juridice, arătând, totodată, că Victor Ponta „folosește absolut orice pârghie să se mențină în scaun”.

Ulterior, premierul Victor Ponta a declarat că, în unanimitate, colegii săi din Comitetul Executiv Național al PSD și liderii coaliției au decis că vor s[ meargă mai departe și să continue gurvernarea.

Victor Ponta este urmărit penal de procurorii anticorupție în dosarul Turceni — Rovinari pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracțiuni), complicitate la evaziune fiscală în formă continuată și spălare de bani, în calitate de avocat (reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat „Ponta Victor-Viorel”).

Faptele reținute de anchetatori ar avea legătură cu faptul că Ponta ar fi beneficiat de o parte însemnată din sumele obținute de către SCA „Șova și Asociații” de la complexurile energetice Turceni și Rovinari.

Conform DNA, el este acuzat că l-a desemnat pe Dan Șova ca ministru pentru Relația cu Parlamentul, ministru delegat pentru Proiecte de infrastructură de interes național și investiții străine și ministru al Transporturilor, în condițiile în care premierul ar fi beneficiat în trecut de foloase din partea acestuia și de dreptul de folosință gratuită a unui autoturism.

Vlad Borcan – Redactor-șef News Diaspora

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *