O româncă şi un pahar de vin

0 0
Read Time:2 Minute, 49 Second
Sursa: www.foodstory.stirileprotv.ro
Sursa: www.foodstory.stirileprotv.ro

Fie că eşti în biroul tău sau că eşti în parc cu prietenii, ideile ingenioase pot apărea oricând. Acest lucru ne demonstreză şi o tânără din România care, dintr-o întâmplare, a realizat paharele perfecte pentru o ieşire în natură.

Ramona Enache este o româncă plecată în Olanda pentru a face masterul la Universitatea Tehnică din Eindhoven, ulterior stabilită în Amsterdam unde face cel de-al treilea stagiu într-un birou de arhitectură. Însă acum este pe care să-şi dezvolte propria afacere, care a pornit de la o întâmplare, o necesitate proprie.  Este vorba de Pointer- paharul care se înfige în pământ şi care este ideal pentru ieşirile la picnic.


“În Olanda soarele iese cam rar, asa ca incepând din iunie când îşi face într-un final apariţia, toată lumea merge în parc şi se bucură de soare într-un fel nemaiîntâlnit. Am urmat exemplul şi am început să iau cina în parc, cu prieteni, alături de o sticla de vin. Îmi place să iau paharele de vin cu picior dupa mine si nu sunt singura, dar de fiecare dată vărs conţinutul cel putin o dată”
, povestește ea.

11348896_1137575642925956_2014220864_n
Sursa: www.foodstory.stirileprotv.ro

Aşa că i-a venit ideea care a consacrat-o: pahar cu picior care se infige în pământ, într-un cuvânt- Pointer. S-a documentat şi văzând că nimeni nu a mai avut această idee, a mers prin magazinele de bricolaj pentru a-şi căuta materiale să-şi pună ideea în practică. “Am cumpărat pahare şi diverse părţi metalice din magazine de bricolaj şi am început să meşteresc în weekend. Apoi mi-a venit ideea să folosesc un cui de cort, un obiect metalic deja gândit pentru a putea fi înfipt în pământ.

Mica afacere a început într-un garaj, apoi într-un apartament, ulterior închiriind o masă într-un birou din Amsterdam. “Am inceput sa produc mai multe pahare, am creat identitatea Pointer în online şi m-am aruncat cu capul înainte. De atunci, câteva reviste importante online, de design, au scris despre Pointer, printre care şi publicaţia internă a celor de la IKEA.” mărturiseşte românca.

Din spusele ei, Pointer a ajuns în 11 ţări, pe 3 continente: Europa, America şi Australia. Sunt chiar şi români care au făcut comandă. Vinde cu 29 de euro setul de două pahare Pointer şi speră să-şi transforme invenţia într-o adevărată afacere.

Sursa: www.foodstory.stirileprotv.ro
Sursa: www.foodstory.stirileprotv.ro

Pentru că nu are fondurile necesare, a iniţiat o campanie de strângere de fonduri pe Kickstarter. Speră să strângă 15.000 de euro pentru a putea să-şi dezvolte linia de producţie.

Deşi este stabilită în Olanda, vrea să aducă afacerea în România. Este în discuţie cu fabrici din România pentru ca în viitor toate componentele Pointer să fie realizate în ţara ei. “În ciuda tuturor avantajelor pietii olandeze, a produce în România este mult mai interesant şi eficient judecând după dedicarea inginerilor cu care lucrez si calitatea practicării mesteşugului.”

Îi urăm baftă în continuare şi sperăm ca afacerea ei să se dezvolte aşa cum îşi doreşte, căci pare o invenţie interesantă şi utilă iubitorilor de picnicuri şi de ieşiri în aer liber. Baftă, Ramona!

Ilinca Ioghen – Coordonator departament SOCIAL, News Diaspora

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *