Proiecte în valoare de un milion de euro pentru tinerii antreprenori

0 0
Read Time:2 Minute, 35 Second

42 de firme noi au primit finanţări de până la 25.000 de euro prin programul „Antreprenoriatul” iniţiat pentru tinerii cu cele mai bune idei de afaceri.

Sursa: www.sergiuplumbu.ro
Sursa: www.sergiuplumbu.ro

Cele mai bune planuri de afaceri selectate în cadrul Proiectului ‘Antreprenoriatul – şansa unui viitor mai bun pentru tineri’ vor primi finanţare totală de un milion de euro, 42 de tineri antreprenori fiind deja selectaţi de comisia de specialitate, potrivit unui comunicat remis astăzi presei. Proiectul a fost lansat în primăvara acestui an de Consiliul Judeţean Ilfov în parteneriat cu Asociaţia Travel Focus şi Asociaţia Excelsior. Astfel, 42 de start-up-uri au primit finanţare de maximum 25.000 euro fiecare. „Cei 42 de tineri antreprenori selectaţi de comisia de specialitate îşi vor deschide o firmă, vor asigura activitatea afacerii pentru cel puţin trei ani şi vor investi cei 110.000 lei, bani nerambursabili, în activitatea şi dezvoltarea afacerii. Noii antreprenori vor trebui să angajeze minim două persoane, locuri de muncă pe care vor avea obligaţia să le păstreze minimum şase luni după încheierea proiectului, iar cofinanţarea din partea acestora este de cel puţin 2%, în funcţie de sumele asumate de fiecare prin planurile de afaceri”, se menţionează în comunicat.

Către ce domenii s-au dus banii

Afacerile care vor primi finanţare sunt din domenii de activitate diverse, de la industrii creative, organizare de evenimente sau agenţii de publicitate, companii de IT şi dezvoltare de soft, centre de sănătate sau firme de arhitectură şi design, agenţii de turism sau activităţi recreative şi până la mici fabrici de producere a articolelor de îmbrăcăminte, tricotaje şi marochinărie, o făbricuţă de rulote, ateliere de croitorie sau firme de editare a revistelor.

Jurizarea a fost realizată de către o comisie care a reprezentat mediul de afaceri, mediul financiar-bancar, patronatele din aria de implementare a proiectului, doi reprezentanţi ai beneficiarului şi câte un reprezentant al celor doi parteneri din proiect. S-au acordat puncte suplimentare dacă afacerea era înfiinţată în mediul rural, dacă participanţii erau studenţi, dacă afacerea se încadra în zona industriilor creative, dacă bugetul cu resursele umane era mai mare sau dacă se oferea şi o cofinanţare mai mare, conform unei metodologii care a fost publicată înaintea de începerea concursului.

O sută de noi locuri de muncă

Aproximativ o sută de noi locuri de muncă vor fi create în judeţele participante la proiect, Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt, Vâlcea, Ilfov şi Municipiul Bucureşti, atât în mediul rural cât şi în mediul urban. „În următoarele două luni îşi vor începe activitatea 19 afaceri în mediul rural şi 23 în mediul urban. 21 dintre noii antreprenori sunt studenţi până în 25 de ani, iar restul sunt femei cu spirit antreprenorial sau persoane de alte vârste cu iniţiative antreprenoriale. Tot prin intermediul proiectului vor fi înfiinţate şi două incubatoare de afaceri în Ilfov şi Gorj, care vor oferi consiliere în managementul afacerilor, atât câştigătorilor din acest proiect, cât şi celor aflaţi pe lista de rezervă sau celor care plănuiesc să-şi deschidă o nouă afacere”, se menţionează în comunicat.

Sursa: www.capital.ro, www.agerpres.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *