Ce-am fost și ce-am ajuns…

0 0
Read Time:2 Minute, 21 Second

gica-hagi-352181Cel mai cunoscut și consacrat sport din România din toate timpurile, fotbalul, trece din păcate, printr-una din cele mai slabe perioade din istorie, cel puțin când facem referire la ce se întâmplă în țara noastră. Președinți de club care își obligă antrenorii să-i asculte în privința deciziilor tactice, o echipă națională care se chinuie cu echipe mult mai slab cotate, oameni de fotbal aflați în închisoare sau în pragul acesteia, cam așa se rezumă situația din prezent.

Care sunt cauzele pentru care s-a ajuns în această postură nefericită? Probabil nici noi nu le cunoaștem pe cele reale, doar pe cele de la suprafață, având în vedere că și în fotbal corupția este ”în floare”, banii sunt mai presus de orice performanță sau jocul de culise este mai important decât jocul din teren. Implicarea lasă de dorit atât din partea jucătorilor, cât și a membrilor cluburilor și automat rezultatele sunt pe măsură.

Respectul lipsește cu desăvârșire în acest moment din cadrul fotbalului românesc. Prezența modică a suporterilor la meciuri nu este altceva decât o consecință a unor gesturi incalificabile precum injurii din partea unor jucători mediocri sau prețuri ridicate ale biletelor în ciuda faptului că nu sunt raportate la nivelul calitativ al jocului de fotbal sunt doar câteva din motivele prin care suporterii din România nu primesc respectul cuvenit.

11358700_1022299664449073_386688602_nÎn anii ’80-‘90, când fotbalul se juca doar pe teren, când performanțele naționale și internaționale reprezentau scopuri în viață sau când oamenii ieșeau în străzi în urma unor rezultate senzaționale obținute de echipa națională sau echipele de club, românii mâncau fotbal pe pâine. Mulți trăiau doar din acest sport, se implicau sufletește și trupește într-o manieră admirabilă și astfel au intrat în istorie. În prezent, echipele care acum câțiva ani au câștigat campionatul au ajuns în faliment sau în ligile inferioare, banii primiți în urma transferurilor sau în urma participărilor în cupele europene au ajuns în buzunarele patronilor, fără a fi reinvestiți, iar legende ale României precum Gheorghe Hagi sau Gheorghe Popescu au ajuns să fie batjocoriți și tratați așa cum nu se cuvine.

Din păcate, suntem într-o continuă scădere și nimeni nu dă senzația să aibă ceva împotriva, poate doar noi, cei din exterior, ale căror păreri nu sunt ascultate de nimeni sau sunt ascultate și atât.. Suntem în pragul unei calificări la Campionatul European din 2016, găzduit de Franța, însă mulți dintre noi, dintre români, așteptăm cu frică și rușine acel Turneu Final, unde avem mari șanse să fim umiliți luând în considerare situația în care ne aflăm. Cuvintele lui L.Boloni descriu într-o mare măsură situația actuală. Trebuie o schimbare, una pozitivă și din nefericire, aceasta întârzie de ani buni să își facă apariția.

Andrei Bratu – Colaborator News Diaspora

Sursa foto 1: www.ancada.com

Sursa foto 2: www.sportulmuresean.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *