La Oxford se predă în limba română

0 0
Read Time:1 Minute, 54 Second

Sursa: www.static.ghid.ukUniversitatea Oxford este una dintre cele mai râvnite universităţi din lume, şi cea mai bună Universitate din Regatul Unit. Elevi din toată lumea aleg să-şi facă studiile într-un mediu universitar aflat la standarde înalte. Un lucru interesant, despre care nu ştie foarte multă lume,  este că, la Oxford, se predă şi în limba română.

În prezent, România este reprezentată la Oxford de peste 100 de studenți. Niciodată nu a existat un număr atât de mare de români. Anul acesta, un sfert din studenţii care au aplicat la secţia de informatică sunt din România.

Studenţii de la Oxford, fie ei români sau de alte naţionalităţi au posibilitatea de a învăţa româna, deoarece din anul 2012, se predă limba română. Mai mult, alți zeci de români predau sau conduc proiecte de cercetare în cadrul Universității.

Pentru tinerii care au păşit pragul renumitei universități, există și un sprijin moral românesc oferit de Societatea Culturală Româna de la  Oxford care își propune să ofere un punct de întâlnire pentru români, indiferent de naționalitatea lor actuală, precum și cei interesați de cultura română. Scopul societății este acela de a  promova interesele studenților români de la Universitatea din Oxford, de a promova o mai bună înțelegere a culturii din România și Republica Moldova și pentru a promova relații mai bune între comunitatea românească și comunitatea Universității din Oxford.

Ar trebui să fie o mândrie pentru noi toţi pentru faptul că avem ataţia tineri care îşi îndreaptă paşii spre astfel de universităţi. Să nu uităm că Universitatea Oxford a dat Marii Britanii 26 de prim-miniștri printre care Margaret Thatcher, Tony Blair și David Cameron. Statele Unite ale Americii au fost conduse și ele de un absolvent al Universității – Bill Clinton. Iar, de-a lungul anilor, 47 de laureați ai Premiului Nobel au studiat sau au predat aici, în  cea mai veche Universitate din Marea Britanie. În sălile instituției au fost formați, în ultimii 900 de ani, scritorii, oamenii de știință și economiștii care au schimbat lumea în care trăim.

Aşa că, dacă mergeţi prin campusul de la Oxford şi vedeţi englezi cu cărţile de română în mână, să ştiţi că la Oxford, cine vrea poate învăţa limba noastră frumoasă!

Ilinca Ioghen – Coordonator Departament Social, News Diaspora

Sursa: wwwimages.boomsbeat.com

Sursa: www.static.ghid.uk

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *