Ministrul Mihai Tudose va desfiinţa birourile de promovare turistică în străinătate ale României

0 0
Read Time:2 Minute, 45 Second
Sursa: www.ziuanews.ro
Sursa: www.ziuanews.ro

Ministrul economiei, comerțului și turismului, Mihai Tudose, a pregătit un proiect de Ordonanță de Urgență prin care vrea să desființeze reprezentanțele de promovare și informare turistică în străinătate ale României.

Practic, Mihai Tudose vrea ca promovarea turistică externă a României să se facă prin intermediul Institutului Român de Comerţ Exterior, entitate înființată prin OUG nr. 86 din 17 decembrie 2014- privind stabilirea unor măsuri de reorganizare la nivelul administraţiei publice centrale. De fapt, ministrul Economiei vrea ca cele noua birouri de promovare turistică a României din străinătate să fie preluate de cele 83 de reprezentanțe externe care vor fi incluse în structura Institutului Român de Comerţ Exterior.

Potrivit informațiilor deținute de ZIUAnews, prin această manevră, Mihai Tudose va pune cruce promovării turistice a României și, astfel, țara noastră nu va mai conta ca destinație turistică pe piața internațională. Mai mult, ministrul Economiei vrea ca Executivul să promoveze urgent ordonanța privind desființarea reprezentanţelor de promovare și informare turistică în străinătate întrucat nu a reușit până acum să înființeze Institutul Român de Comerţ Exterior așa cum se stipulează în OUG nr. 86 din 17 decembrie 2014.

La ora actuală, România, prin intermediul Autorităţii Naţionale pentru Turism (ANT) are nouă reprezentanţe de promovare şi informare turistică în străinătate, denumite şi birouri naţionale de turism. Acestea se află la Viena, Paris, Berlin, Roma, Madrid, Varşovia, Moscova, Londra şi New York. Însă, în prezent, activitatea acestora este redusă cu mult sub pragul de avarie din cauza lipsei banilor şi a slabei implicări a Ministerului Economiei, Comertului si Turismului, unde funcţionează ANT. Dezastrul de la birourile de turism a început cu ministrul Elena Udrea, a fost continuat de Maria Grapini si Florin Jianu si acum Mihai Tudose finalizeaza „opera” de ingropare definitiva a promovarii turistice externe a Romaniei.

Sursa: Ion Teleanu    (www.ziuanews.ro)

DREPT LA REPLICĂ

Referitor la articolul „Ministrul Mihai Tudose va desfiinţa birourile de promovare turistică în străinătate ale României”, publicat pe portalul de stiri Ziua News, Ministerul Economiei, Comerțului și Turismului face următoarele precizări:

Potrivit informațiilor publicate în ziarul online Ziua News, referitoare la includerea în cadrul Institutului Român de Comerț Exterior a celor 83 de birourile de promovare comercială economică, menționăm că informația este falsă. Cele 83 de birouri de promovare comercială economică vor rămâne în continuare în cadrul Ministerului Economie, Comerțului și Turismului. Mai mult, cele 83 de birouri de promovare comercială economică au acreditare diplomatică, astfel că nu pot prelua reprezentanțele de promovare turistică din străinătate care nu au și nu pot avea statut diplomatic. În schimb, reprezentanțele de promovare turistică din străinătate vor fi preluate de Institutul Român de Comerț Exterior și își vor păstra funcția de promovare turistică a României peste hotare. Precizăm că, după această preluare, reprezentanțele de promovare turistică din străinătate nu vor fi desființate, aşa cum scrie în articolul publicat pe site-ul Ziuanews.ro. Dimpotrivă, este în pregatire un act normativ care să mărească numărul acestora. Trecerea reprezentanţelor de promovare turistică din străinătate în cadrul Institutului Român de Comerț Exterior are ca scop eficientizarea exportului de bunuri și servicii românești, atât servicii turistice, cât și bunuri de consum, ele putându-se promova reciproc. Mai mult, în desfășurarea activității lor vor fi implicate și structurile patronale din turism.

Sursa: www.ziuanews.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *