Wizz Air a numit prima femeie comandant de bază, în România – FOTO

0 0
Read Time:1 Minute, 40 Second
Sursa: www.decatorevista.ro
Sursa: www.decatorevista.ro

Wizz Air a numit, la Otopeni, prima femeie comandant de bază în reţeaua de transport proprie, a anunţat joi compania aeriană low-cost.

Andreea Liţescu este una dintre puţinele „doamne” aviator din România. Piteşteanca are numai 28 de ani, dar pilotează avioane de mai bine de un deceniu. A început la 17 ani, cu un avion românesc pe care l-a urnit cu multe emoţii de pe aerodromul Geamăna.

Liţescu a absolvit Şcoala Superioară de Aviaţie Civilă şi a urmat cursurile Facultăţii de Inginerie Aerospaţială Bucureşti. Cariera sa aviatică a început cu operarea unei aeronave Boeing 737 pentru o altă companie aeriană, iar în aprilie 2011 s-a alăturat Wizz Air în calitate de Senior First Officer. În noiembrie 2013 a devenit comandant şi de atunci a lucrat la Bucureşti.

„În clipa în care am văzut un avion de acrobaţie decolând de pe pistă, am ştiut că aviaţia este provocarea de care aveam nevoie. Am urmat Facultatea de Inginerie Aerospaţială din cadrul Politehnicii Bucureşti, Academia Română de Aviaţie Civilă, devenind pilot de elicoptere pe Eurocopter 120 şi 155 Dauphin. Am zburat apoi pentru o companie din România pe Boeing 737, iar de un an şi jumatate zbor în cadrul Wizz Air, pe Airbus 320”, sună, pe scurt, CV-ul impresionant al Andreei Liţescu.

Majoritatea pasagerilor privesc cu surprindere la tânăra de la manşa avionului, mulţi îşi dau coate şi zâmbesc pe sub mustăţi. Pentru Andreea, însă, acesta e un motiv în plus de mândrie.

Wizz Air operează o flotă de 61 de aeronave Airbus A320 de la 22 baze, pe 380 de rute care asigură legătura între 112 destinaţii din 38 de ţări. Toate zborurile sunt operate cu aeronave Airbus A320 cu 180 de locuri.

Wizz Air are peste 2.200 de angajaţi şi a transportat 16,5 milioane de pasageri în anul fiscal care s-a încheiat pe 31 martie.

Departamentul Economic, News Diaspora

Sursa foto cover: www.click.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *