Românii care lucrează în Marea Britanie pot participa la seminarul gratuit „O Mână de ajutor – Piaţa muncii din UK”

0 0
Read Time:1 Minute, 36 Second

Ambasada României la Londra găzduieşte sâmbătă, 27 iunie, un seminar gratuit de informare pentru românii care muncesc în Marea Britanie. Evenimentul este organizat de grupul „Români în UK” şi East European Advice Centre (EEAC). Accesul este gratuit, dar este nevoie de înscrierea prealabilă.

Sursa: www.regatulunit.com
Sursa: www.regatulunit.com

Grupul „Români în UK” şi East European Advice Centre (EEAC) organizează sâmbătă, 27 iunie, un seminar gratuit pentru românii din Marea Britanie. Evenimentul denumit „O mână de ajutor – Piaţa muncii din UK” va fi găzduit de Ambasada României la Londra, începând cu ora 10:30.

Eliza Galos (coordonatoarea programului de asistenţă pe drepturile de muncă, East European Advice Centre), Cristina Irimie (redactor-şef Români în UK), Nicolae-Daniel Popescu (RPRS, UK NARIC), Olivia Vicol (Universitatea Oxford) şi Ileana Stănică (Ataşat pentru probleme de muncă şi sociale Ambasada Romaniei) le vor oferi românilor informaţii despre drepturile pe care le au pe piaţa muncii din Anglia, despre recalificare şi echivalarea studiilor, despre schema CSCS şi schema CIS (în cazul celor care lucrează în construcţii) şi despre modul cum pot beneficia de serviciile de consiliere gratuită în cazul problemelor legale.

Accesul publicului este gratuit, însă pentru participare este obligatorie înregistrarea anterioară. Aceasta se poate face până pe 25 iunie, printr-un SMS care să conţină numele participantului – la numărul 0799 0406 776 sau printr-un email – la adresa helpinghand@romani.co.uk.

Grupul „Români în UK” publică şi deţine website-ul www.romani.co.uk, newsletterul „Români în UK”, Ghidul Românului în UK, publicaţia online „Român în UK”. Rolul său este de a informa, susţine şi face lobby pentru comunitatea românească din Marea Britanie.

East European Advice Centre (EEAC) este o organizaţie non-profit, cu sediul în Hammersmith, Londra,  care consiliază şi asistă gratuit cetăţeni est-europeni pe probleme de muncă, închirieri de locuinţe, beneficii, dreptul familiei şi drept penal.

Sursa: Adriana Stanca (www.gandul.info)

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *