Cultură

Sărbătoarea de Sânziene, la Institutul Francez din București

Sursa: metropotam.ro
Sursa: metropotam.ro

Sărbătoarea de Sânziene sau Drăgaica și Ziua Universală a Iei vor fi sărbătorite marți, în curtea Institutului Francez din București, cu o expoziție de ii din toate zonele României, muzici, ateliere de creativitate și lecturi și povestea Sânzienelor, informează organizatorii într-un comunicat remis AGERPRES.

Între orele 14,00-24,00, în curtea institutului vor fi prezentate, în cadrul unei expoziții, ii de sărbătoare și cămăși de lucru, ii cu poate și ii fără poale, ie cu altiță, ii ciupag, ie de mireasă, ie din pânză lucrată în casă, ii cu mărgele, ii cu fodori la mâneci, cămăși încrețite la gât și multe altele.

De la aceeași oră, până la orele 22,00, Galeria de Artă Țărănească vine cu lucruri fel de fel la vânzare în curte, în timp ce până la orele 16,00, vizitatorii vor putea participa la ateliere de împletit coronițe din spice de grâu, flori de câmp și din flori de sânziene, împreună cu Adriana Cioran.

La ora 17,00, actrița Adriana Mocca va lectura din „Noaptea de Sânziene” de Mircea Eliade, în timp ce etnologul Șerban Anghelescu va susține, de la ora 18,30, o scurtă cuvântare cu tema „Puterea florii”.

Începând cu ora 20,00, Grupul Vocal de Muzică Bizantină „Anton Pann” va susține un recital, iar de la ora 21,30, va avea loc o lectură din „Salome” de Oscar Wilde, tragedie într-un singur act, în limba franceză.

Seara va fi încheiată de un concert unplugged Maria Răducanu (voce și chitară).

Intrarea la eveniment este liberă iar ținuta recomandată este ie/cămașă țărănească.

AGERPRES/(AS — autor: Petronius Craiu, editor: Mihai Simionescu

Sursa: www.agerpres.ro

Sursa foto cover: www.calindragan.files.wordpress.com

Alătură-te discuției

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *