Noul sistem de corectare de la bacalaureat

0 0
Read Time:1 Minute, 43 Second
Sursa: www.gov.ro
Sursa: www.gov.ro

Chiar când se credea că statul nu mai are de unde să cheltuie bani, Sorin Cîmpeanu a venit cu o nouă metodă: cea a plimbării lucrărilor de  Bacalaureat, sesiunea 2015. Lucrările elevilor nu vor mai fi corectate de profesori aparținând județului, ci, aleatoriu, se va extrage un altul care să se ocupe de asta. Anunțul a fost făcut astăzi de ministrul Educației care a menționat că această hotărâre va face obiectul unui ordin de ministru.

„Pentru lucrările scrise ne gândim la un sistem pentru a înlătura orice fel de suspiciuni ne gândim să trimitem toate lucrările dintr-un judeţ într-un alt judeţ. Iar alegerea judeţutului în care să fie corectate lucrările să fie făcută într-un proces de selectare transparentă pe de o parte, şi aleator pe de altă parte. Asta nu e foarte uşor din punct de vedere tehnic. În cursul zilei de astăzi ( n.r. marţi) vom lua hotărârea care va trebui să facă obiectul unui ordin de ministru. Există această intenţie fără a însemna că acest lucru înseamnă o lipsă de încredere în sistem ”,  a spus Sorin Cîmpeanu.

Probabil că lucrările vor fi strânse la nivelul centrului județean, apoi transportate de jandarmi într-un alt județ. Informația vine de la Vasile Șalaru, secretar de stat pe probleme de învăţământ preuniversitar, într-un anunț făcut la sfârșitul săptămânii trecute. Efectuarea unor astfel de măsuri poate fi riscantă. Să nu mai vorbim de bugetul  care va fi alocat noii măsuri. Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) anunța, luni, că susţine propunera Ministerului.

„O supraveghere care să nu permită elevilor să se inspire în timpul examenului şi această procedură propusă vor conduce la o evaluare obiectivă a celor care susţin examenul de bacalaureat. Această modalitate de corectare a lucrărilor va elimina posibilitatea ca anumiţi elevi să fie favorizaţi”, a precizat preşedintele FSLI, Simion Hancescu.

Examenul de bacalaureat a început pe 8 iunie cu probele orale şi de competenţe, care se vor încheia pe 26 iunie.

Ana Maria Dumitrescu – Colaborator News Diaspora

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *