Societate

România coordonează un proiect destinat răspunsului la dezastre și urgențe civile

Sursa: www.psnews.ro
Sursa: www.psnews.ro

România împreună cu alte țări membre și partenere NATO lucrează la proiectul de dezvoltare a unei capacități multinaționale de telemedicină, care să sprijine intervenția la dezastre, a declarat marți șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat.

„Scopul acestui proiect finanțat de NATO este asigurarea supraviețuirii victimelor aflate în situații de urgență, atunci când accesul la servicii medicale nu este imediat disponibil ca urmare a unui dezastru. Conform proiectului, echipele de intervenție vor merge în țările afectate de dezastre și vor putea să acceseze, prin soluții de telemedicină, resurse aflate la mii de kilometri distanță. Acestea pot include o a doua opinie medicală sau resurse de diagnostic”, a explicat, pentru AGERPRES, dr. Raed Arafat, care a menționat că România este coordonator al acestui proiect.

În proiect sunt incluși și experți ai Serviciului de Telecomunicații Speciale.

„La începutul acestui an, echipa de experți a fost în România și a efectuat prima testare pentru validarea conceptului. Astfel, a fost stabilită o conexiune între România și Statele Unite ale Americii. Acum urmează o a doua fază de validare, în teren, prin participarea, în Ucraina, la un exercițiu major organizat sub egida NATO, unde se simulează o urgență civilă majoră. Exercițiul este programat pentru luna septembrie a acestui an”, a precizat dr. Raed Arafat.

AGERPRES/(AS — autor: Roberto Stan, editor: Andreea Rotaru)

Sursa: www.agerpres.ro

Alătură-te discuției

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *