Initiațivă caritabilă românească în Marea Britanie – Români în UK Challenge

0 0
Read Time:3 Minute, 33 Second

Duminică, 21 Iunie 2015, a avut loc prima ediție a evenimentului caritabil Români în UK Challenge pentru ajutorarea copiilor ce se află în faze terminale de cancer, de la Adunații Copăceni. Această inițiativă presupune parcurgerea a două trasee montane, din pitorescul peisaj al parcului național Yorkshire Dales, alese în funcție de nivelul de pregătire al participanților. Mai mult, pentru fiecare traseu au fost stabilite taxe de inscriere, banii urmând a fi donați integral copiilor de la Fundaţia „Hospice Casa Speranţei”, campania pentru Adunaţii Copăceni.

Sursa: www.facebook.com/romaninukchallenge
Sursa: www.facebook.com/romaninukchallenge

Români în UK Challenge s-a dovedit a fi, nu doar un răspuns la articolele presei britanice, dar și o chemare la acțiunile de caritate. De 60 de ani, Yorkshire 3 Peaks este cunoscută în Marea Britanie ca o drumeție de anduranță care împinge limitele umane până la extrem, implicând parcurgerea a 38 de km și 3 vârfuri de 700 de m fiecare în 12 ore.

La prima ediție, competiția a atras mai mult de 40 de oameni, 10 dintre ei fiind copii cu vârste cuprinse între 6 și 15 ani. Pentru traseul scurt, peste 30 dintre participanți au parcurs 6 mile în 3 ore, cucerind vârful Pen y Ghent de 694 m, în ciuda condițiilor meteo nefavorabile, tipic britanice, cu vizibilitate redusă la înălțime. Mai mult, cel de-al doilea traseu s-a dovedit a fi o adevarată provocare pentru cei nouă doritori de adrenalină, aceștia fiind nevoiți să escaladeze doar două din cele trei vârfuri montane, parcurgând 30 de km în 10 ore. Participanții au achitat £7 pentru a participa în traseul scurt, iar £12 pentru cel lung. La sfârșit, toți cei care au luat parte la această activitate au primit diplome de participare și cadouri de la sponsorii evenimentului.

Sursa: Theodor Oanță
Sursa: Theodor Oanță

Competiția a atras participanți veniți din toate părțile Angliei, atât din locații mai apropiate, dar și din Londra, aceștia fiind nevoiți să parcurgă distanțe de sute de km pentru a lua parte la acest eveniment, cu toate că plecarea a avut loc la ora 9:00 din localitatea Horton in Ribblesdale. Mai mult, britanicii prezenți la eveniment, patru la număr, s-au declarat impresionați de inițiativă, dar și de sensibilitatea și omogenitatea grupului și doresc deja să participe la a doua ediție.

Această competiție a fost posibilă datorită efortului depus de Alex Dan Dumitru, organizatorul si inițiatorul acestui proiect. Stabilit de ani buni în Marea Britanie, acesta s-a remarcat pentru prima dată în cadrul comunității românești de aici, în anul 2012, atunci când a purtat flacăra olimpică pe străzile Londrei, cu ocazia Jocurilor Olimpice. Competiţia este prima acțiune românească de acest fel, în scop caritabil, organizată în Regatul Unit al Marii Britanii. Evenimentul se doreşte a fi o certitudine că românilor din Marea Britanie le pasă de necesităţile şi lipsurile copiilor din România, mai ales ale celor bolnavi de cancer sau cu o speranţă redusă de viaţă.

Taxa de participare va fi donată în totalitate copiilor în faze terminale de cancer de la Fundaţia “Hospice Casa Speranţei”, Campania pentru Adunaţii Copăceni, prin intermediul celor de la “Hospices of Hope”, UK. Noul centrul de terapie, educare și reabilitare de la Adunaţii Copăceni se doreşte a fi casa a 300 de copii în faze terminale de cancer, dar şi un ajutor moral şi emoţional pentru familiile acestora.

Sursa: www.hospicesofhope.co.uk/campaign-for-copaceni
Sursa: www.hospicesofhope.co.uk/campaign-for-copaceni

În urma acestei acțiuni s-au strâns mai bine de £1000 pentru centrul de copii aflați în fază terminală de la Adunații Copăceni. Participând la acest eveniment, românii prezenți au arătat că le pasă de nevoile și necesitățile copiilor în suferință din România, devenind solidari pentru o cauză nobilă. Mai mult, oamenii s-au arătat dornici de a participa în astfel de evenimente ce implică mișcarea în aer liber și socializarea cu alți compatrioți. A doua ediție a competiției va avea loc în 2016 în parcul național Lake District.

Cei ce vor sa doneze în continuare și să ajute la sprijinirea acestei inițiative o pot face pe pagina urmatoare: http://uk.virginmoneygiving.com/team/romaninukchallenge

HAI SĂ ARĂTĂM CĂ NE PASĂ!

Theodor Oanță – Coordonator Departament TURISM, News Diaspora

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *