Aurescu: Atentatul din Franța arată în mod tragic necesitatea sporirii eforturilor globale contra terorii

0 0
Read Time:1 Minute, 1 Second
Sursa: www.ziuanews.ro
Sursa: www.ziuanews.ro

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a condamnat „cu tărie” atentatul terorist comis vineri în Franța, în Isere, afirmând că acesta arată „în mod tragic” necesitatea sporirii eforturilor globale de acționa împotriva terorii.

„Condamn cu tărie atentatul terorist comis în această dimineață în Isere. Suntem solidari cu prietenii noștri francezi. (…) Atacul din Isere arată în mod tragic necesitatea imperativă de a spori eforturile globale pentru a acționa împotriva terorii, a o preveni și a o descuraja. Avem nevoie de o Curte Împotriva Terorismului”, afirmă Aurescu, într-un mesaj postat pe contul de Twitter al Ministerului Afacerilor Externe.

O persoană a fost ucisă și multe alte rănite într-un atentat, probabil jihadist, în Franța, comis vineri dimineața într-o uzină din Saint-Quentin-Fallavier, aproape de Lyon (centru-est), au indicat surse concordante, citate de AFP.

Presupusul autor al atentatului a intrat în uzină cu un drapel islamist în mână și a detonat mai multe recipiente cu gaz, a indicat o sursă apropiată dosarului.

Potrivit unei alte surse apropiate anchetei, un corp decapitat a fost găsit în apropierea locului atentatului.

AGERPRES/(AS — autor: Cătălin Alexandru, editor: Vicențiu Purcărea)

Sursa: www.agerpres.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *