Opere semnate de Ştefan Luchian, Ion Andreescu şi Theodor Aman, scoase la licitaţie la Bucureşti

0 0
Read Time:1 Minute, 40 Second
Sursa: www.r.culturalia.ro
Sursa: www.r.culturalia.ro

Lucrări de Gheorghe Petraşcu, Ion Andreescu, Nicolae Grigorescu, Ştefan Luchian, Nicolae N. Tonitza, Octav Băncilă şi Theodor Aman, estimate în total la peste 165.000 de euro, vor fi scoase la licitaţie pe 15 iulie, după ce vor fi expuse între 13 şi 15 iulie, între orele 11.00-19.00, la Casa Capşa.

Zece opere semnate de nume mari ale istoriei picturii româneşti fac parte din licitaţia cu lucrări de artă plastică şi decorativă organizată de AraArt şi care este precedată de o expoziţie deschisă colecţionarilor şi iubitorilor de artă, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

„Casa din Brebu”, o capodoperă în ulei a lui Ştefan Luchian, operă de maturitate, este cea mai valoroasă lucrare inclusă în această licitaţie, fiind evaluată de experţii casei de licitaţii la suma de 40.000 de euro. Pictura condensează întreaga formulă a lui Luchian, de la începutul şi până la finalul evoluţiei sale artistice. Un peisaj plin de lirism – „Pădurea de fagi”, semnat Ion Andreescu, se clasează pe locul secund, fiind evaluată la preţul de pornire de 30.000 de euro.

Sursa: www.2.bp.blogspot.com
Sursa: www.2.bp.blogspot.com

În selecţia casei AraArt se află şi nudul „Melancolie”, semnat Theodor Aman. Preţul său de pornire este de 26.000 de euro.

„Flori în ulcică albastră”, de Nicolae Tonitza, ce aminteşte atât de creaţiile lui Ştefan Luchian, cât şi de pictura populară pe sticlă, are un preţ de pornire estimat la 18.000 de euro.

Pe de altă parte, lucrarea „Cannale della laguna Veneta” a lui Gheorghe Petraşcu pune în valoare vibraţia artistică aparte, valoarea ei fiind estimată la 14.000 de euro, preţ de pornire în licitaţie.

Lucrările şi detaliile tehnice pot fi studiate pe site-ul www.araart.ro. Casa de licitaţii AraArt s-a deschis în septembrie 2010, având însă activitate de galerie încă din anul 2005.

Sursa: www.mediafax.ro (Patricia Marinescu)

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *