România vrea să încheie acordul cu SUA în combaterea terorismului, criteriu tehnic pentru Visa Waiver

0 0
Read Time:1 Minute, 36 Second
Sursa: www.thaibetterplace.com
Sursa: www.thaibetterplace.com

Premierul interimar Gabriel Oprea afirmă, într-un mesaj transmis cu ocazia Zilei Naţionale a Statelor Unite ale Americii, că speră să fie încheiat un acord România-SUA pentru combaterea terorismului şi a criminalităţii, criteriu tehnic important pentru includerea României în Programul Visa Waiver.

Programul Visa Waiver permite cetăţenilor din ţările incluse în program să călătorească fără viză în Statele Unite timp de 90 de zile, fiind deschis pentru cetăţenii ai căror ţări au o rată de respingere a vizelor mai mică de 3%. Programul a fost lansat în 1986 şi include în prezent 38 de ţări, dintre care 23 de state membre ale Uniunii Europene. Singurele membre UE care nu fac parte din Visa Waiver sunt România, Bulgaria, Croaţia, Ciprul şi Polonia.

Îmi exprim convingerea că tradiţia bunelor relaţii româno-americane se va transpune şi în finalizarea şi semnarea Acordului dintre Guvernul SUA şi Guvernul României privind intensificarea cooperării în prevenirea şi combaterea terorismului şi a criminalităţii grave – criteriu tehnic important pentru includerea ţării noastre în Programul Visa Waiver„, afirmă Oprea în mesaj.

În luna mai, Ministerul de Interne, condus de Oprea, anunţa că negocierile pentru încheierea unui astfel de acord sunt avansate.

EUObserver a relatat recent că îngrijorarea SUA faţă de posibilitatea ca extremişti ai grupării Stat Islamic să călătorească cu paşapoarte emise de state membre ale Uniunii Europene ar putea conduce la noi restricţii pentru Programul Visa Waiver.

În mesajul transmis sâmbătă, premierul interimar Oprea menţionează sprijinul Statelor Unite pentru consolidarea securităţii României, în actualul context regional şi internaţional, marcat de riscuri şi ameninţări care constituie o provocare permanentă, şi arată că recentele acţiuni teroriste care au avut loc în unele state din Europa, dar nu numai, au demonstrat că nicio ţară nu este ferită de riscurile terorismului, iar solidaritatea între state democratice este acum de cea mai mare importanţă.

Sursa: www.mediafax.ro 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *