Ziua Crucii Roșii Române, sărbătorită la Palatul Elisabeta

0 0
Read Time:1 Minute, 35 Second
Sursa: www.facebook.com
Sursa: www.facebook.com

Ziua Crucii Roșii Române va fi marcată sâmbătă, în prezența principesei Margareta și a principelui Radu, în grădina Palatului Elisabeta, cu ocazia împlinirii a 139 de ani de activitate umanitară și a aniversării centenarului acordării Înaltului Patronaj organizației de către Regina Maria.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, la invitația principesei Margareta, la eveniment vor participa: angajați, voluntari, parteneri ai Crucii Roșii Române și reprezentanți ai Corpului Diplomatic.

Cu această ocazie, vor lua cuvântul principesa Margareta, președintele Crucii Roșii Române, și Ioan Silviu Lefter, director general al SNCRR.

”Numai anul trecut, Crucea Roșie Română a sprijinit 272.968 de familii și persoane singure cu alimente de bază, produse de igienă, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte și rechizite. Deși anul trecut, România nu a fost afectată de dezastre semnificative, totuși Crucea Roșie Română a avut 139 de intervenții în situații de urgență precum incendii, caniculă, înzăpezire sau alunecări de teren, 30.635 de persoane beneficiind de sprijin material. Mai mult de 30.000 de persoane localizate în zone de risc au beneficiat de programe de pregătire pentru a ști cum să acționeze în caz de dezastre”, se arată într-un comunicat al Crucii Roșii Române transmis AGERPRES.

De asemenea, peste 20.000 de persoane au fost pregătite în acordarea primului ajutor de bază.

„Donarea de sânge voluntară și neremunerată s-a situat, de asemenea, în atenția noastră, astfel 3.807 persoane au donat sânge. La nivel național s-au derulat 179 de programe și proiecte sociale și 205 proiecte și campanii de educație pentru sănătate. Prin serviciul ‘Căutări persoane’ am soluționat 226 de cazuri pentru restabilirea legăturilor cu familia. Promovarea valorilor umanitare, activitate specifică Crucii Roșii, s-a materializat prin acțiuni de informare adresate tinerilor, astfel peste 4.000 dintre aceștia știu mai mult despre toleranță, respect și umanitate”, informează Crucea Roșie Română.

Sursa: www.agerpres.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *