Egiptul a cumpărat 235.000 de tone de grâu din România și Rusia

0 0
Read Time:1 Minute, 12 Second
Sursa: www.agrototal.ro
Sursa: www.agrototal.ro

Autoritatea Generală pentru Aprovizionare (GASC) din Egipt a cumpărat 235.000 de tone de grâu din România și Rusia pentru a produce pâine la prețuri subvenționate, transmite Reuters.

GASC este responsabilă pentru achizițiile strategice de grâu în numele statului egiptean, cel mai mare importator mondial de grâu.

Vicepreședintele GASC, Mamdouh Abdel Fattah, a precizat că autoritatea a cumpărat 120.000 de tone de grâu din România și 115.000 de tone de grâu din Rusia, la un preț mediu de 210,37 dolari pe tonă, care include și transportul. Grâul urmează să fie livrat Egiptului în perioada 21-31 august.

Aceasta a fost a treia achiziție de grâu efectuată de statul egiptean de la începutul noului an fiscal, care a debutat la 1 iulie 2015. După achizițiile de la începutul acestei luni, ministrul egiptean al Aprovizionării, Khaled Hanafi, a declarat că rezervele strategice de grâu local și importat sunt suficiente până la începutul lunii ianuarie 2016.

Conform celor mai recente date ale Băncii Centrale a Egiptului, în primele trei trimestre ale precedentului an fiscal, importurile egiptene de grâu s-au cifrat la 1,63 miliarde de dolari.

Egiptul cumpără în mod frecvent grâu din România. În total, GASC a cumpărat în acest sezon o cantitate de aproximativ 1,20 milioane tone de grâu din România.

AGERPRES/(AS — autor: Mihaela Dicu, editor: Oana Tilică)

Sursa: www.agerpres.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *