Lucian Bute îl va înfrunta pe italianul Andrea Di Luisa, pe 15 august la Montreal

0 0
Read Time:1 Minute, 55 Second
Sursa: www.radioconstanta.ro
Sursa: www.radioconstanta.ro

Boxerul româno-canadian Lucian Bute, fostul campion mondial la categoria super-mijlocie, versiunea IBF, va reveni în ring pe 15 august, cu ocazia unei gale care va avea loc la Centre Bell din Montreal, în cadrul căreia îl va avea ca adversar pe campionul european en titre, italianul Andrea Di Luisa.

Bute a făcut anunțul oficial legat de această luptă în cursul unei conferințe de presă care a avut loc la Boucherville, o suburbie a orașului Montreal.

„Sunt mulțumit că voi urca din nou în ring, pentru prima oară în 18 luni. Cariera mea a cunoscut câteva momente mai dificile, însă am întors pagina și sunt pregătit pentru un nou start”, a declarat pugilistul originar din comuna gălățeană Pechea.

„Sunt într-o stare bună de sănătate și asta este tot ceea ce contează. Sunt foarte entuziast la antrenamente”, a adăugat Bute, care a urcat ultima oară în ring în ianuarie 2014, tot la Montreal, când a fost învins la puncte, în unanimitate, de canadianul Jean Pascal.

Fostul campion nu a ascuns faptul că principalul obiectiv al acestei reveniri îl reprezintă obținerea, pe termen scurt, a unui nou meci pentru titlul mondial.

„Di Luisa este un adversar de calitate, cu viteză și tehnică, astfel că oamenii vor putea să asiste la un spectacol bun. Sunt convins că mă voi bate din nou pentru o centură”, a conchis Bute.

Meciul dintre Lucian Bute și Andrea Di Luisa, programat pe durata a 10 reprize, se înscrie în seria Premier Boxing Championship, al cărei prim eveniment va avea loc la Montreal.

Andrea Di Luisa, în vârstă de 33 ani, deținătorul titlului de campion european la categoria super-mijlocie și are în palmares 17 victorii (13 înainte de limită) și 2 înfrângeri.

Lucian Bute (35 ani) a înregistrat la rândul său 31 de victorii și 2 înfrângeri pe parcursul carierei. El a devenit campion mondial la categoria super-mijlocie (IBF) pe 19 octombrie 2007, după ce l-a învins prin KO în repriza a 11-a pe deținătorul centurii, columbianul Alejandro Berrio. Românul și-a apărat apoi de nouă ori titlul mondial, pe care l-a pierdut în mai 2012, în fața britanicului Carl Froch.

AGERPRES (autor: Mihai Dragomir, editor: Vlad Constantinescu)

Sursa: www.agerpres.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *