Politică

Ponta, despre respingerea Codului Fiscal: Se doreşte să fim o colonie

Sursa: www.paginaeuropeana.ro
Sursa: www.paginaeuropeana.ro

Premierul Victor Ponta a afirmat, vineri seară, că unul dintre motivele pentru care preşedintele Klaus Iohannis a respins Codul Fiscal poate fi acela că şeful statului a preferat să pună în aplicare interese externe care nu doresc o Românie cu o economie puternică.

„Ori e un gen de joc de blocaj politic (…) de foarte joasă factură (…) ori este vorba de interese externe României, domnul Iohannis nu a avut ce să facă decât să le pună în aplicare. (…) În ultimul an şi jumătate uitaţi-vă câte companii din străinătate şi-au deschis şi continuă să-şi deschidă fabrici, mijloace de producţie, centre de servicii de IT, centre de pregătire. Asta înseamnă că unii pierd afaceri pentru că se mută în România. (…) Poate că nu se doreşte ca România să fie puternică economic, se doreşte să fim aşa… o colonie care cumpără bunuri produse de alţii. Dar eu cred că datoria şi a mea ca prim ministru şi a preşedintelui României este să apărăm România şi nu să îi apărăm pe alţii care pierd bani sau bussines-uri pentru că România se întăreşte”, a afirmat Ponta într-o intervenţie telefonică la România TV.

Premierul a mai afirmat că preşedintele pierde foarte mult din punct de vedere politic în urma respingerii Codului Fiscal.

„Politic, domnul Iohannis pierde foarte mult şi pierde mai ales în faţa celor care l-au votat şi care au auzit anul trecut în programul domniei sale şi în programul PNL-ului despre reducerea TVA la 19%. Acum, când a fost adoptată, e contra”, a afirmat Ponta.

Acesta a calificat drept „o minciună transmisă pe surse de vreun consilier prezidenţial” informaţia vehiculată vineri potrivit căreia respingerea Codurilor ar fi survenit discuţiilor şefului statului cu conducerea BNR.

Sursa: Agerpres

Alătură-te discuției

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *