Premieră medicală: Transplant de cutie craniană realizat prin tehnica 3D în China

0 0
Read Time:1 Minute, 15 Second
Sursa: www.puterea.ro
Sursa: www.puterea.ro

Primul transplant din lume al unei cutii craniene din titan realizat prin tehnica 3D a fost efectuat cu succes de o echipă de medici chinezi unei fetițe de trei ani care suferă de hidrocefalie, scrie Xinhua vineri.

Operația, care a durat 17 ore, a avut loc la un spital din orașul Changsha, din provincia Hunan, și a fost necesară pentru a reduce dimensiunile capului copilului, care era de patru ori mai mare decât era normal.

Micuța pacientă, numită Hanhan, suferă din naștere de hidrocefalie, care constă în acumularea anormală de lichid cefalorahidian în cavitățile creierului și duce la o creștere exagerată a craniului. Fetița se afla în spital încă din septembrie 2014, întrucât, din cauza bolii, se mișca foarte greu și avea mai multe probleme de sănătate, cum ar fi presiune craniană crescută, infecții și perturbări ale văzului.

Înaintea intervenției chirurgicale s-a efectuat un drenaj al cutiei craniene, care a durat peste patru ore și în cursul căruia s-au extras 7,5 litri de lichid cefalorahidian. După aceea s-a realizat transplantul cutiei craniene, folosindu-se trei piese din titan elaborate pornind de la imaginea 3D a craniului pacientei. Partea din față a cutiei craniene a rămas însă intactă.

Copilul evoluează favorabil, fiind menținut la reanimare sub atenta observație a specialiștilor, a declarat neurochirurgul care se ocupă de acest caz, Kuang Weiping.

AGERPRES/(AS-autor. Cristina Mac, editor: Lelia Bretan)

Sursa: www.agerpres.ro
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *