Cele mai bune patru orchestre din lume la Festivalul Internațional “George Enescu”

0 0
Read Time:2 Minute, 8 Second
Sursa: www.printreranduri.eu
Sursa: www.printreranduri.eu

Prestigioasa revistă “Gramophone”, care se mândrește cu 90 de ani de tradiție jurnalistică și este considerată un reper în lumea culturală internațională, a realizat la finalul lunii aprilie un top al celor mai bune orchestre.

Primele patru orchestre din acest top, și anume: Royal Concertgebouw Amsterdam, Filarmonica din Berlin, Orchestra Filarmonicii din Viena și London Symphony Orchestra, vor susține concerte în cadrul ediției 2015 a Festivalului Internațional “George Enescu”. După 15 ani de negocieri, Filarmonica din Berlin va concerta la Sala Palatului, avându-l la pupitru pe legendarul dirijor Sir Simon Rattle.

Royal Concergebouw Amsterdam, supranumită de criticii de specialitate “orchestra cu cel mai catifelat sunet din lume”, revine în festival pentru a patra oară și va încânta publicul pe 19 și pe 20 septembrie. La pupitrul orchestrei se va afla unul dintre muzicienii în plină ascensiune internațională, dirijorul de origine letonă Andris Nelsons, căruia revista BBC Music îi dedică un portret în numărul curent, de iulie.

Sursa: www.bucurestifm.ro
Sursa: www.bucurestifm.ro

London Symphony Orchestra, care va fi prezentă pe 8 și 9 septembrie și va fi dirijată de cunoscutul dirijor de origine română, Ion Marin, a salutat într-un mesaj video publicul Festivalului Enescu.

Concertul susținut de renumita Orchestră a Filarmonicii din Viena pe 16 septembrie va marca o dublă premieră. Solista va fi soprana Valentina Nafornița, absolventă a Universității Naționale de Muzică din București. Considerată  “o stea a muzicii clasice internationale”, Valentina Nafornița este membră a ansamblului legendarei Opere de Stat din Viena.

În afara celor patru orchestra considerate cele mai bune din lume, alte orchestre situate în Top 20 alcătuit de “Gramophone” vor fi prezente în ediția 2015 a Festivalului Enescu. Printre acestea se numără: Staatskapelle Dresden și San Francisco Symphony Orchestra – distinsă cu Pulitzer Prize pentru Muzică – , care va interpreta în premieră lucrarea “Voix de la Nature”, de George Enescu.

Festivalul Internațional “George Enescu” este unul dintre cele mai importante evenimente culturale internaționale organizate în România, putând fi considerat un adevărat brand cultural al țării noastre. Acesta aduce în medie 20.000 de turiști străini la București și are o acoperire mediatică ce variază de la televiziuni renumite, precum CNN, Euronews, la remarcabile cotidiene străine și publicații de specialitate (The Guardian, Gramophone), la mass-media de top în plan național. Editia actuala, care se va desfășura între 30 august și 20 septembrie, a reușit vânzarea a 25.000 de bilete într-o singură oră.

  Maria Tudorică – Coordonator Departament CULTURAL, News Diaspora

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *