Premieră pentru România: prima medalie de aur!

0 0
Read Time:1 Minute, 37 Second
Sursa: www.gazetadenavodari.ro
Sursa: www.gazetadenavodari.ro

România are elite mondiale. Fie ca este vorba despre matematică, chimie, fizică, biologie sau alte materii, elevii români arată de fiecare data că putem să ne facem remarcaţi şi în competiţie de asemea anvergură.  Certificarea apare odată ce ei traversează graniţele şi reprezintă numele țării noastre în toată lume cu mândrie şi onoare, iar rezultatele sunt pe masură.

Astăzi este vorba despre Olimpiada Internaţionala de Biologie şi despre cum trei români au obţinut o medalie de aur şi două de bronz. Poate ca doar titulatura de Olimpiadă Internationala de Biologie nu spune nimic, dar câteva date despre numărul de participanţi, prezintă altfel situaţia. Este vorba despre 239 de elevi participanţi din 62 de ţări care au concurat în Danemarca, la Aarhus, pentru a-şi măsura cunoştinţele la nivel mondial.

Mircea Dan Mirea, Alexandru Ionuţ Duţă şi Bogdan Ionuţ Siscă Jippa sunt cei trei români care au obţinut medaliile la olimpiadă.

Mircea Dan Mirea este elev in clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova. El este cel care a obţinut medalia de aur la olimpiadă. Dincolo de rezultatul extraodrinar, Mircea a reuşit să cucerească şi să treacă în palmaresul României prima medalie de aur obţinută la Olimpiada de Biologie. Deşi România participă la această Olimpiadă din 1997, anul acesta este prima oara când un elev roman obţine medalia de aur.

Alături de el, din echipa României au mai făcut parte: Alexandru Ionuţ Duţă (clasa a XII-a, Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din Slatina), Bogdan Ionuţ Siscă Jippa (clasa a XI-a, Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Bucureşti), medaliaţi cu bronz, şi George Cătalin Maier (clasa a X-a, Liceul Teoretic „Avram Iancu” din Cluj-Napoca).

Le urăm baftă în continuare în toate proiectele viitoare şi le mulţumim pentru că prin munca şi efortul lor, România apare între elitele mondiale!

Ilinca Ioghen – Coordonator Departament SOCIAL, News Diaspora

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *