A XXIII-a ediție a Festivalului Sighișoara Medievală 2015, candidată la înscrierea în Cartea Recordurilor

0 0
Read Time:1 Minute, 47 Second
Sursa: www.reginele.ro
Sursa: www.reginele.ro

Cea de-a XXIII-a ediție a Festivalului Sighișoara Medievală, care se va desfășura de joi până duminică, sub genericul ”Menestreli și Trubaduri – 5 secole de muzică și teatru medieval’ s-a înscris în cursa pentru stabilirea a trei recorduri mondiale și includerea lor în Guinness Book.

Astfel, vineri după amiază va fi lansat proiectul ‘Sighișoara Medievală — Primul festival medieval din România înscris în cursa recordurilor mondiale’, iar recordurile care se doresc stabilite vizează cea mai mare spadă ornamentală ridicată într-un festival medieval, cel mai mare covrig rotund realizat într-un festival medieval și cel mai mare drapel suspendat într-un festival medieval.

Potrivit directorului artistic al festivalului, Liviu Pancu, în premieră pentru un festival medieval din România, organizatorii vor încerca doborârea mai multor recorduri mondiale în cadrul unui ‘turnir’ al faptelor demne de Recorduri Mondiale.

În acest festival va fi confecționată spada TITANILOR, cea mai mare spadă ornamentală ridicată într-un festival medieval, cu o lungime de 4,5 metri. Al doilea record vizează drapelul CAVALERILOR, cel mai mare drapel arborat într-un sit istoric, cu o lungime de 30 de metri și o lățime de 5 metri, care va fi amplasat în cadrul unei ceremonii pe Turnul cu Ceas din Cetatea Medievală. Sub genericul ‘Hrana URIAȘILOR’, în timpul festivalului va fi preparat cel mai mare covrig dintr-un festival medieval, cu un diametru de 20 metri.

În timpul manifestării va fi doborât și un record național pentru cea mai mare mască populară românească, denumită masca VRACIULUI VINDECĂTOR, care va avea o înălțime de 5 metri.

În această primă zi a festivalului va fi deschis oficial Târgul meșteșugăresc și va avea loc o întâlnire de taină a meșteșugarilor veniți la Sighișoara din toate colțurile țării.

Prima seară se va încheia cu proiecția filmului ,,Mihai Viteazul’ în Regia Sergiu Nicolaescu, care este directorul onorific postmortem al festivalului.

La ediția a XXIII-a a Sighișoarei Medievale ordinea publică va fi asigurată de peste 200 de jandarmi ai Grupării Mobile de Jandarmi ‘Regele Ferdinand’ din Târgu Mureș.

AGERPRES/(A — autor: Dorina Matiș)

Sursa: www.agerpres.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *