După 35 de ani de avorturi, infanticid și sterilizări forțate, China vrea să spună ”adio” legii copilului unic

0 0
Read Time:1 Minute, 13 Second
Sursa: www.timetv.ro
Sursa: www.timetv.ro

După 35 de ani de control strict al nașterilor, China este pe punctul de a schimba una dintre cele mai controversate legi. Cuplurile chineze nu vor mai fi obligate să aibă un singur copil. Vor avea voie să facă doi copii.

Nu există încă un anunț oficial. Informația a fost dată de ziarul China Business News, fiind preluată de The Guardian, care notează că ar fi o schimbare uriașă în China, acuzată că a impus milioane de întreruperi de sarcină și a indus astfel o ”bombă cu ceas” demografică. Noua regulă ar putea fi introdusă chiar de la sfârșitul anului, susțin unele surse guvernamentale.

Regula copilului unic a fost introdusă în anii 80 de guvernul comunist, speriat de posibilitatea unei explozii catastrofale a populației.

Costurile umane și emoționale sunt imposibil de calculat. Se estimează că 400 de milioane de copii nu s-au putut naște, femeilor li s-au aplicat sterilizări forțate, cazuri de infanticid, un dezechilibru între copiii de sex masculin și feminin uriaș.

În 2012 s-a petrecut unul dintre cele mai revoltătoare și șocante cazuri de abuz – o femeie în vârstă de 23 de ani din provincia Shaanxi din nord-vestul Chinei a fost răpită de autoritățile care se ocupă de planificarea familială în China, un fel de inspectori, și forțată să facă întrerupere de sarcină deși era deja în cea de-a șaptea lună.

Sursa: www.activenews.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *