Băsescu: Cuplul Ponta-Teodorovici pregăteşte lapte şi miere curgând pe şanţuri, urmând dezastrul

0 0
Read Time:1 Minute, 43 Second
Sursa: www.enational.ro
Sursa: www.enational.ro

Fostul preşedinte Traian Băsescu avertizează că măsurile populiste pe care le pregăteşte „cuplul de iresponsabili” Ponta-Teodorovici, pentru anul electoral 2016, vor avea un impact negativ ce ar putea aduce „dezastrul” în anii următori.

Într-o postare pe Facebook, Băsescu susţine că „România a beneficiat de două cupluri de iresponsabili majori în guvernele ultimei decade„, riscând acum să ajungă, din nou, în criză economică, astfel încât „drumul bătătorit de greci pare a începe să fie înţeles şi de români”.

Primul este cuplul consacrat Tăriceanu-Vosganian, iar al doilea, în curs de afirmare şi consolidare, este Ponta – Vîlcov/Teodorovici. Primul cuplu, alături de BNR şi băncile comerciale, au aruncat ţara în aer (le duduia economia în cap) generînd o creştere economică explozivă, dar nesustenabilă, bazată pe un consum deşănţat în anii 2007-2008. Aşa au vrut liberalo-socialiştii să câştige alegerile din 2008, sacrificînd ţara”, spune fostul preşedinte.

El precizează că efectul a fost „prăbuşirea dramatică a economiei din anul 2009”, iar cei care au avut de suferit au fost românii care au traversat perioada dificilă din 2010-2011.

Al doilea cuplu, de data aceasta socialisto-liberal, Ponta – Vîlcov/Teodorovici care “le dă la oameni” (de această dată fără parteneriatul cu băncile în schimb în parteneriat cu „interesul naţional” al UNPR) se străduieşte din toate puterile să le facă românilor, tot de dragul alegerilor, un an 2016 cu lapte şi miere curgând pe şanţuri, similar anului 2008, urmând ca 2017 şi 2018 să fie foarte probabil anii dezastrului pentru români„, mai scrie Băsescu.

Fostul şef al statului îi critică şi pe „economişti propagandişti” care nu contribuie la dezbaterea publică a acestor probleme, tot aşa cum nu a făcut-o nici în 2008, pentru că ar urmări „nişte funcţii prin cabinete din umbră sau penumbră”. „Singura problemă este dacă în 2017-2018 va mai exista în fruntea guvernului un al doilea Emil Boc care, de dragul ţării lui, să se sacrifice politic pe altarul restabilirii echilibrelor macroeconomice”, mai susţine Băsescu.

Sursa: www.mediafax.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *