Două universități din România, în clasamentul Center for World University

0 0
Read Time:2 Minute, 1 Second
Sursa: www.bucuresti.ro
Sursa: www.bucuresti.ro

Atunci când liceenii din anii terminali optează pentru o facultate, ei nu iau in calcul numai domeniul în care vor să urmeze o carieră, ci și criterii precum calitatea învățământului sau profesionalismul cadrelor didactice din acea universitate. Pentru a-i ajuta să facă o alegere cât mai bună, cei de la Center for World University au realizat un top al primelor 1.000 universități din lume. Vestea bună este că printre acestea se numară și două instituții de învățământ din România.

Este vorba despre Universitatea din București – clasată pe poziția 986 – și despre Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, aflată pe locul 987. Aceste rezultate sunt remarcabile ținând cont de faptul că topul a fost conceput în urma evaluării a peste 25.000 de universități din lume. Mai mult, ambele insituții de învățământ se află în primele 4% universități la nivel mondial, poziție pe care și-au obținut-o în urma analizării a opt criterii. Dintre acestea, cele mai importante sunt calitatea educației, gradul de ocupare a forței de muncă după absolvire și calitatea personalului didactic și a mediului academic, fiecare avand o pondere de 25 de procente.

Sursa: www.cazareclujnapoca.ro
Sursa: www.cazareclujnapoca.ro

Astfel, în ceea ce privește calitatea educației, Universitatea din București se află pe locul 237 mondial, iar Universitatea Babeș-Bolyai ocupă poziția 367. S-ar părea că nici în cazul calității mediului academic nu stăm prost: ambele instituții de învățământ se situează pe poziția 218, iar după gradul de angajare a absolvenților, cele două universități sunt pe locul 567 în lume. Cine se află, însă, în fruntea clasamentului?

După cum era de așteptat, topul este condus de trei universități din SUA, și anume, Universitatea Harvard, urmată îndeaproape de Stanford University și de Massachusetts Institute of Technology. Marea Britanie nu este nici ea mai prejos, ocupând următoarele două poziții din clasament cu universitățile Cambridge și Oxford.

Luând în considerare concurența acerbă și prestigiul universităților care au fost analizate în cadrul acestui studiu, putem, așadar, să fim mândri de Universitatea din București și de Universitatea Babeș-Bolyai. Cu toate că SUA are 15 din primele 20 instituții de învățământ superior din lume, Marea Britanie și Japonia câte două, iar Elveția una, nu este cazul să ne descumpănim…până la urmă, suntem și noi în acest top!

Andreea Grigorescu – Colaborator News Diaspora

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *