Grecia e la mâna unei românce: Anunțul creditorilor internaționali

0 0
Read Time:1 Minute, 38 Second
Sursa: www.radioiasi.ro
Sursa: www.radioiasi.ro

Echipele tehnice ale creditorilor Greciei (UE, BCE şi FMI) ar urma să înceapă să sosească la Atena în acest weekend, dar şefii misiunilor nu vor ajunge până joi, a anunţat sâmbătă seară o sursă din Ministerul grec al Finanţelor, citată de AFP.

Discuţiile „vor începe marţi” între echipele tehnice şi responsabilii greci pentru finalizarea acordului privind un nou împrumut internaţional pentru ţară, a declarat această sursă.

Şefii misiunii creditorilor „vor întârzia una sau două zile” şi vor fi la Atena până joi, a precizat această sursă.

Cu câteva ore înainte, aceeaşi sursă a declarat pentru AFP că Declan Costello, de la Comisia Europeană, Rasmus Ruffer, de la Banca Centrală Europeană (BCE), Delia Velculescu, de la Fondul Monetar Internaţional (FMI), şi Nicola Giammarioli, responsabil al Mecanismului European de Stabilitate (MES), vor ajunge la Atena în acest weekend.

„Întârzierea şefilor de misiune se datorează unor motive tehnice şi nu din motive politice sau diplomatice”, a explicat această sursă, care nu a oferit mai multe informaţii cu privire la locul întâlnirilor.

Sâmbătă dimineaţă, un purtător de cuvânt al Comisiei nu a dorit să confirme data exactă a sosirii reprezentanţilor creditorilor la Atena, declarând doar că ei se vor duce acolo „în zilele următoare”, aminteşte France Presse.

Discuţiile au ca scop să finalizeze noul împrumut pe trei ani pentru Grecia, de peste 82 de miliarde de euro, convenit la 13 iulie între liderii ţărilor din zona euro după negocieri dureroase.

Atena şi Bruxellesul doresc ca această negociere să se termine până în „a doua jumătate a lunii august”. Grecia, rămasă fără lichidităţi, trebuie să ramburseze 3,19 miliarde de euro BCE la 20 august şi apoi 1,5 miliarde FMI în septembrie.

A trecut mai mult de un an de când responsabilii UE, BCE şi FMI – „troica” de multe ori urâtă de greci – nu s-au mai dus în Grecia, scrie agerpres.ro

Sursa: www.stiripesurse.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *