Scandal diplomatic: Ambasadorul român la Budapesta, în audienţă la MAE ungar

0 0
Read Time:50 Second
Sursa: www.media.tvrnews.ro
Sursa: www.media.tvrnews.ro

Ambasadorul român la Budapesta, Victor Micula, a solicitat astăzi o audienţă la Ministerul ungar de Externe pentru a transmite mesajele comunicate ieri de Centrala Ministerului Român de Externe însărcinatului cu afaceri al ambasadei ungare la Bucureşti, potrivit unor surse oficiale citate de Radio România.

Acesta a fost convocat ieri, după ce ambasadorul Ungariei la București, Zákonyi Botond, a criticat România intr-un interviu pentru o publicatie românească.

Potrivit MAE român, declaraţiile ambasadorului ungar demonstrează, odată în plus, ca partea ungară nu este încă pregătită să respecte cadrul şi bazele politico-juridice ale relaţiei bilaterale.

Ambasadorul ungar a acuzat Bucureştiul ca nu e interesat să finalizeze infrastructura de transport dintre cele două ţări şi i-a indemnat pe maghiarii din România să devină autonomi.

Partea română a atras atenția că declarațiile referitoare la un eventual statut de autonomie, bazat pe criterii etnice, echivalează cu o imixtiune în afacerile interne ale României.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *