Un alt Avram Iancu…o altfel de “revoluție”

0 0
Read Time:2 Minute, 31 Second

Articol scris de Andreea Grigorescu – Colaborator News Diaspora

Sursa: www.storage0.dms.mpinteractiv.ro
Sursa: www.storage0.dms.mpinteractiv.ro

Cu toate că au trecut 167 de ani de la Revoluția de la 1848 din Transilvania, Avram Iancu revine în centrul atenției. De data aceasta nu este vorba, însă, despre revoluționarul pașoptist din cărțile de istorie, ci despre un bibliotecar din Petroșani, al cărui nume pare să-i fi fost predestinat. Aflat la vârsta de 39 de ani, românul Avram Iancu are un plan cel puțin spectaculos: să traverseze înot Canalul Mânecii, doar în slip și cu o cască pe cap.

Cursa demnă de Cartea Recordurilor a început în dimineața zilei de marți, 11 august 2015. Bărbatul a luat startul în traversarea Canalului Mânecii de pe Shakespeare Hill Beach, o plajă situată pe țărmul englez, între Dover și Folkestone. Finalul cursei va fi pe malul francez, în zona Gris Nez, distanța dintre cele două puncte de reper fiind apreciată ca fiind cea mai scurtă, deși nu este în linie dreaptă. Pe tot parcursul traseului său, Avram Iancu va fi însoțit de o echipă formată din șapte români aflați la bordul navei de pilotaj Sea Leopard. Mai mult, de-a lungul întregii curse, el se va hrăni și va bea apă la fiecare jumatate de oră, iar la mână va purta un ceas special care-i va indica locul în care se află și cât mai are de parcurs până la finalul traseului.

Ambiția și curajul lui Avram Iancu nu par, totuși, să fie răsplătite cu condiții meteorologice optime. În momentul începerii cursei, vremea era ploioasă, iar apa mării nu avea mai mult de 17,5 grade celsius. Cu toate acestea, românul debordează de optimism și încredere în sine, așa cum reiese din afirmația postată pe pagina sa de socializare: „Sunt pregătit mental să înfrunt orice! Parcă așa ne este dat nouă, românilor, să înfruntăm și să suportăm mai mult decât ar fi normal.” În atingerea acestei performanțe, sportivul român este susținut de organizația Channel Swimming Association și sponsorizat de compania Ice World. Traseul pe care el îl parcurge poate fi urmărit în timp real pe site-ul www.channelswimmingassociation.com.

Interesant este faptul că Avram Iancu nu se află la prima tentativă de acest gen, ci la a treia! El a încercat să traverseze Canalul Mânecii înot și în lunile august și octombrie ale anului 2014, însă fără a reuși. De ambele dăți, organizatorii i-au cerut să se oprească din cursă la aproximativ 15 km de malul francez, pentru că valurile și curenții mari i-ar fi pus viața în pericol.

Poate că experiența la care participă actualul Avram Iancu nu se ridică, din punctul de vedere al importanței istorice, la nivelul Revoluției de la 1848, însă revoluționează, cu siguranță, orice teorie privitoare la limitele ființei omenești. Sperând că de data aceasta înotătorul nostru va reuși să-și ducă misiunea la bun sfârșit, nu putem decât sa fim mândri că există astfel de români!

Sursa foto cover: www.aktual24.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *