Politică

Birchall, propunere de ultimă oră. Ce ar trebui să facem pentru Republica Moldova

Sursa: www.spynews.ro
Sursa: www.spynews.ro

Deputatul PSD Ana Birchall vine cu o propunere de ultimă oră. Ce ar trebui să facem pentru Republica Moldova

Potrivit unui comunicat trimis, miercuri, PSnews.ro, parlamentarul susţine că este necesară înființarea unui Fond de Investiții România – Republica Moldova, pentru implementarea programelor de asistenţă tehnică şi financiară, în baza ajutoarelor acordate de ţara noastră vecinilor de peste Prut.

Birchall (președintele Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputaților) propune ca fondul să aibă sediul în municipiul Vaslui şi să urmărească implementarea strategiei și a programelor de asistenţă tehnică şi financiară, în baza ajutoarelor financiare nerambursabile acordate de România Republicii Moldova.

“Încă din luna aprilie, am participat la discuții privind necesitatea înfiinţării unui Fond de Investiții România – Republica Moldova, consultându-mă atât cu colegii mei parlamentari, cât și cu reprezentanții autorităților publice din județul Vaslui. Sunt bucuroasă să constat că această inițiativă este susținută, înțelegându-se astfel necesitatea și oportunitatea înființării Fondului de Investiții România – Republica Moldova cu sediul în municipiul Vaslui. Printre principalele obiective ale Fondului de Investiții sunt urmărirea implementării programelor de asistenţă tehnică şi financiară dintre cele două state şi finanțarea proiectelor de restabilire și construcție a infrastructurii publice sociale și economice din Republica Moldova.

Fondul se înființează pentru o durată inițială de 4 ani, cu posibilitatea de prelungire a perioadei, și reprezintă, în viziunea noastră, un program al Guvernului României menit să stimuleze crearea unui mediu competitiv la care să participe reprezentanți ai mediului de afaceri din România și Republica Moldova și să contribuie la realizarea unor proiecte importante, inclusiv de infrastructură, de care Republica Moldova are mare nevoie.

În această perioadă am pregătit documentaţia necesară înfiinţării Fondului, precum şi regulamentul de funcționare a acestuia, documentație care va fi transmisă tuturor autorităţilor interesate. Fac un apel către toți factorii decidenți să susțină înființarea acestui Fond de Investiții România – Republica Moldova, cu sediul în municipiul Vaslui, fiind încă un exemplu de ajutor concret pe care ţara noastră să îl ofere fraţilor de peste Prut, în susținerea eforturilor de dezvoltare a Republicii Moldova și a parcursului ei european”, a susținut Ana Birchall, deputat de Zorleni (judeţul Vaslui).

Sursa: www.psnews.ro

Alătură-te discuției

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *